21 t/m 99 jaar

Gerrit Rietveld – De weelde van soberheid

Tijdens deze boeiende en informatieve reeks duiken we diep in het leven, de werken en de erfenis van deze visionaire architect, die de wereld verbaasde met zijn innovatieve ontwerpen.

Architectuurhistoricus Hans de Man neemt je mee op een reis door de belangrijkste aspecten van Rietvelds werk, van zijn iconische Rietveld Schröderhuis tot zijn revolutionaire meubelontwerpen. Uiteraard zoomen we in op zijn positie in De Stijl-beweging en de bijzondere relatie met Truus Schröder. Maar ook is er ruim aandacht voor minder bekend werk, zoals in onze regio, de voormalige bibliotheek van Meppel, het kantoor van Schrale’s beton in Zwolle en de spaarbank van Dedemsvaart. Kortom een zeer complete en diepgaande reeks die nergens anders in ons land wordt gegeven.

Tijd: woensdag 13.30-15.30 uur
Data: 12, 19 en 26 maart 2025
Docent: Hans de Man
Locatie: Grote Zaal, Muzisch Centrum
Prijs: € 75,00 inclusief digitale hand-out.

Schrijf je in voor deze cursus via: www.kunstcolleges.nl/vrouwen

Hans de Man

Drs. Hans de Man (1965) studeerde van 1992-1997 Architectonische vormgeving aan de Academie van beeldende kunst in Kampen (het huidige ArtEZ). In 2003 rondde hij zijn studie Architectuurgeschiedenis af aan de Rijksuniversiteit Groningen en was vele jaren actief als theoriedocent voor o.a. ArtEZ, HOVO en natuurlijk het Muzisch Centrum. In 2020 startte Hans zijn onderneming kunstcolleges.nl waar hij al zijn cursussen, reizen en excursies heeft ondergebracht.