Muziek 6 t/m 99 jaar

Klarinet op proef

Wil je klarinet leren spelen, maar twijfel je nog of dit instrument goed bij jou past? Dan is 'Klarinet op proef' wat voor jou! In deze cursus krijg je zes weken les op de klarinet. Een mooie gelegenheid om dit instrument uit te proberen en te ervaren of het écht iets voor jou is. Indien mogelijk krijg je het instrument ook mee naar huis. De lesdag en -tijd worden in overleg vastgesteld.

Aantal lessen: 6 lessen
Lesdag: in overleg
Lestijd: in overleg
Prijs: leerlingen gemeente Noordoostpolder t/m 20 jaar € 90, leerlingen overige gemeenten t/m 20 jaar € 124
leerlingen gemeente Noordoostpolder vanaf 21 jaar € 145, leerlingen overige gemeenten vanaf 21 jaar € 150
Locatie: Muzisch Centrum

Karin Vrieling

Karin Vrieling studeerde aan de conservatoria te Groningen en Brisbane (Australië). Na haar studietijd ging ze aan de slag als docent op meerdere locaties, maar sinds 2010 werkte ze alleen nog in haar eigen lespraktijk in Zwolle, via het docentencollectief Dubbelgreep, waar ze ook lange tijd coördinator was. Karin heeft ruime ervaring met het lesgeven aan spelers van allerlei niveaus en leeftijden, haar motto is: ‘iedereen kan (beter) leren klarinetspelen’. Haar lessen worden gekenmerkt door een zeer persoonlijk gerichte aanpak met veel ruimte voor eigen inbreng van de leerling.

Karin is ruim 20 jaar dirigent van het Groninger ensemble Clarinets Unlimited (www.clarinetsunlimited.nl), speelt samen met accordeon en fluit in het Arwen Ensemble (www.arwenensemble.nl) en speelt regelmatig met andere musici samen, zoals in het professionele klassieke orkest Musica Michaelis te Zwolle. Karin is oprichter en eindredacteur van het tijdschrift de Klarinet, voor Nederlandse en Belgische klarinettisten (zie www.deklari.net). In de zomer van 2019 startte Karin met het Zwolse Klarinetensemble Klarinjo (www.klarinjo.nl). Haar brede klarinetnetwerk zet ze regelmatig in, bijvoorbeeld door verschillende klarinetensembles te laten samenwerken met een bijzondere solist.

Met veel plezier heeft Karin begin 2023 bij het Muzisch Centrum het stokje overgenomen van Maarten Mestrom, die hier lange tijd klarinet- en saxofoonles heeft gegeven. Ook geeft ze nu leiding aan het door hem opgerichte klarinet-ensemble Boreas, waarbij nieuwe spelers (van alle leeftijden en niveaus) van harte welkom zijn.