Muziek 6 t/m 99 jaar

Viool op proef

Wil je viool leren spelen, maar twijfel je nog of dit instrument goed bij jou past? Dan is 'Viool op proef' wat voor jou! In deze cursus krijg je zes weken les op de viool. Een mooie gelegenheid om dit instrument uit te proberen en te ervaren of het écht iets voor jou is. Indien mogelijk krijg je het instrument ook mee naar huis. De lesdag en -tijd worden in overleg vastgesteld.

Aantal lessen: 6 lessen
Lesdag: in overleg
Lestijd: in overleg
Prijs: leerlingen gemeente Noordoostpolder t/m 20 jaar € 90, leerlingen overige gemeenten t/m 20 jaar € 124
leerlingen gemeente Noordoostpolder vanaf 21 jaar € 145, leerlingen overige gemeenten vanaf 21 jaar € 150
Locatie: Muzisch Centrum

Iria Alvarez

Iria F. Rodríguez Álvarez is een professionele violist, opgeleid in de klassieke tradities. Zij is afgestudeerd aan het Conservatorium van Oviedo in het vak viool en kreeg daar les van twee violisten van de “Moscow Virtuosi”, Gaiane Poggossova en Arcadi Futer. Tijdens haar studie heeft zij ook les gekregen van Andrei Mijlin en Yuri Pissarevsky. Na haar afstuderen heeft zij haar vioolstudie aangevuld met een masteropleiding Geschiedenis en Wetenschap van Muziek en met een master Vioolspeler en Muzikaal Onderzoeker onder begeleiding van Ilya Grubert aan de Internationale Universiteit van Valencia. De afgelopen 14 jaar speelde zij eerste viool bij Xera, World Music band. Naast het uitvoerende werk als violiste heeft Iria vioolles gegeven aan leerlingen van alle leeftijden totdat zij naar Nederland is vertrokken.

Iria kijkt er met veel enthousiasme naar uit om in het Muzisch Centrum haar viool expertise te kunnen overbrengen en samen met de leerlingen van de muziek te genieten.