Beeldend 18 t/m 99 jaar

Zilveren sieraden maken van zilverklei

Tijdens deze cursus maak je twee of meer unieke en persoonlijke sieraden van puur zilver. We oefenen eerst met gewone klei en daarna maken we het ontwerp van zilverklei. Zilverklei is gemaakt van gerecycled zilver, bindmiddel en water. Het wordt afgebakken op een gasfornuis, met een gasbrander of in een speciale oven. Als het sieraad klaar is heb je een uniek, zilveren sieraad van 99,9% zilver. De lessen worden gegeven door een ervaren en gecertificeerde Art Clay Silver instructeur, Agnes Koekoek en/of Annemarie Klappe.

Aantal lessen: 4 lessen
Lesdag: dinsdag
Lestijd:19.30-22.00 uur
Start: 5 november 2024
Prijs: €98,00 (incl. gebruik gereedschappen, excl. zilverklei)
Zilverklei is aan te schaffen tijdens de lessen
Locatie: Muzisch Centrum

Vervolg: woensdag, 12, 19, 26 maart en 2 april.

Aanmelden kan via de website van Agnes Koekoek (Esquell.nl).

Agnes Koekoek

Agnes  is een gecertificeerd Art Clay Teacher en eigenaar van Esquell.nl. Ze heeft een achtergrond in Mode en Textiel en geeft al jaren creatieve workshops en cursussen. Ooit kreeg ze een paar bijzondere oorhangertjes van koper en zilver op haar verjaardag. Ze ging op zoek naar de maker en het materiaal. Zo is ze in aanraking gekomen met Zilverklei en besmet met het virus. Ze heeft daarna tal van Art Clay opleidingen en masterclasses gevolgd. Met veel plezier deelt ze haar kennis en ervaring.

Annemarie Klappe

Annemarie is een gecertificeerd Art Clay Teacher met een passie voor lesgeven. Ze haalt haar inspiratie vooral uit de natuur, delicate sieraden met oog voor detail. Vele kleine bloemen, insecten en krullen. Alles met de hand geboetseerd en zorgvuldig samengesteld tot een romantisch plaatje. Ook Annemarie heeft meerdere Art Clay opleidingen en masterclasses gevolgd.