Cultuurbedrijf Noordoostpolder

Cultuurbedrijf Noordoostpolder bouwt mee aan een creatieve samenleving in de Noordoostpolder door de inwoners op gastvrije, prikkelende en verbindende wijze kunst, cultuur en erfgoed te laten beleven. Cultuurbedrijf Noordoostpolder is een zelfstandige stichting met een culturele ANBI-status en bestaat uit 5 onderdelen op 4 locaties: Muzisch Centrum, Theater ‘t Voorhuys, Museum Schokland, Kunstuitleen Emmeloord en Eut de Kunst Urk.

1. Muzisch Centrum
Muzisch Centrum is het centrum voor cultuureducatie en amateurkunst in de Noordoostpolder. Circa 1200 leerlingen volgen wekelijks lessen muziek, beeldende kunst, theater en dans. Daarnaast verzorgt het Muzisch Centrum een breed kunstaanbod voor het primair en voortgezet onderwijs in de regio.

2. Theater ‘t Voorhuys
Theater ‘t Voorhuys programmeert jaarlijks zo’n 80 professionele voorstellingen, een 20-tal amateurproducties en ongeveer 30 commerciële evenementen. Het is een middengroot theater met een capaciteit van 520 zitplaatsen. Ga voor meer informatie naar theater-voorhuys.nl.

3. Museum Schokland
In 1995 is het voormalig eiland Schokland met omgeving geplaatst op de prestigieuze werelderfgoedlijst van UNESCO. De vaste tentoonstelling geeft een beeld van de bewogen historie van het eiland Schokland én wat vooraf ging. Met regelmaat organiseert het museum exposities en evenementen zoals de Scandinaviëmarkt, Werelderfgoedweekend, het museumweekend en klassieke concerten. Ga voor meer informatie naar museumschokland.nl.

4. Kunstuitleen Emmeloord
Kunstuitleen Emmeloord is gevestigd in het Muzisch Centrum en heeft een brede en gevarieerde collectie bestaande uit ruim 900 werken van gerenommeerde hedendaagse kunstenaars. Kunstuitleen Emmeloord organiseert, in samenwerking met het Muzisch Centrum, regelmatig exposities, lezingen, workshops en andere activiteiten. Ga voor meer informatie naar kunstuitleenemmeloord.nl.

5. Eut de Kunst Urk
Eut de Kunst Urk is een collectief van zelfstandig ondernemende docenten die gezamenlijk muziek- en danslessen verzorgen voor de inwoners van Urk en omgeving. De lessen worden gegeven in het Kindcentrum aan de Slenk. Eut de Kunst Urk wordt ondersteund door gemeente Urk. Cultuurbedrijf Noordoostpolder heeft een coördinerende en faciliterende rol om een breed en gevarieerd cultuuraanbod te kunnen bieden. Ga voor meer informatie naar eutdekunsturk.nl.