Dans 14 t/m 99 jaar

Productiegroep 2 – Klassiek Ballet

Naast een pittige klassieke training (inclusief werken op spitzen) breid je je dansrepertoire uit en treed je meerdere keren per seizoen op. Invloeden uit andere takken van dans, zoals modern, folklore, jazz-/showballetten en improvisatie maken ook deel uit van de les, zodat je je breder en gevarieerder in de dans kunt ontwikkelen. Het academische karakter van deze cursus is tevens een goede voorbereiding op een professionele dansopleiding als danser(es) en/of docent.

Aantal lessen: 36 lessen
Lesdag: do 19.00-20.15 uur
Start: 7 september 2023
Prijs: t/m 20 jaar €313, vanaf 21 jaar €473
Locatie: Muzisch Centrum

Deelnemen aan deze cursus kan als je beschikt over de basistechnieken van ballet, of wanneer je een zeer goed gevoel hebt voor dans en bewegen. Tegen het einde van het cursusjaar (in mei) worden ballettoetsen afgenomen om een certificaat te behalen.

Greetje Selders

Greetje Selders genoot haar klassieke dansopleiding Teachers (with distinction) aan de Royal Academy of Dance in Londen. Naast docent is zij werkzaam als choreograaf. Sinds 1998 is Greetje werkzaam bij het Muzisch Centrum. Diverse dansvoorstellingen en presentaties passeerden de voorbije jaren de revue. Bij het Muzisch Centrum, Theater ’t Voorhuys, maar ook op locatie, zoals bijvoorbeeld het Kerstevent in de Jeruzalemkerk.