Muziek 7 t/m 99 jaar

Boreas

Boreas is bedoeld voor de klarinettisten uit Emmeloord en wijde omgeving, die op uiteenlopend niveau klarinet spelen. Je kunt al meedoen als je een paar jaar speelervaring hebt. Denk je erover om mee te gaan spelen? Kom dan eerst vrijblijvend een keer meespelen. In overleg met de dirigent kun je daarna instromen.

De groep bestaat momenteel uit spelers op bes-, alt- en basklarinet. Door het instuderen van uiteenlopende composities van componisten als Mozart en Gershwin leer je steeds beter timen, intoneren en interpreteren.

Boreas treedt gedurende het jaar op meerdere plekken binnen en buiten het Muzisch Centrum op.

Karin Vrieling

Karin Vrieling studeerde aan de conservatoria te Groningen en Brisbane (Australië). Na haar studietijd ging ze aan de slag als docent op meerdere locaties, maar sinds 2010 werkte ze alleen nog in haar eigen lespraktijk in Zwolle, via het docentencollectief Dubbelgreep, waar ze ook lange tijd coördinator was. Karin heeft ruime ervaring met het lesgeven aan spelers van allerlei niveaus en leeftijden, haar motto is: ‘iedereen kan (beter) leren klarinetspelen’. Haar lessen worden gekenmerkt door een zeer persoonlijk gerichte aanpak met veel ruimte voor eigen inbreng van de leerling.

Karin is ruim 20 jaar dirigent van het Groninger ensemble Clarinets Unlimited (www.clarinetsunlimited.nl), speelt samen met accordeon en fluit in het Arwen Ensemble (www.arwenensemble.nl) en speelt regelmatig met andere musici samen, zoals in het professionele klassieke orkest Musica Michaelis te Zwolle. Karin is oprichter en eindredacteur van het tijdschrift de Klarinet, voor Nederlandse en Belgische klarinettisten (zie www.deklari.net). In de zomer van 2019 startte Karin met het Zwolse Klarinetensemble Klarinjo (www.klarinjo.nl). Haar brede klarinetnetwerk zet ze regelmatig in, bijvoorbeeld door verschillende klarinetensembles te laten samenwerken met een bijzondere solist.

Met veel plezier heeft Karin begin 2023 bij het Muzisch Centrum het stokje overgenomen van Maarten Mestrom, die hier lange tijd klarinet- en saxofoonles heeft gegeven. Ook geeft ze nu leiding aan het door hem opgerichte klarinet-ensemble Boreas, waarbij nieuwe spelers (van alle leeftijden en niveaus) van harte welkom zijn.

Informatie

    10 september 2024
  • Aantal lessen 20
  • Start 10 sep 2024
  • Lesdag dinsdag
  • Lestijd 19:30 - 20:15
  • Locatie Muzisch Centrum - Kamer 18

Bereken lesgeld

Leeftijd
Woonplaats
Lesvorm
Geschatte prijs