Muziek 7 t/m 99 jaar

Contrabas

De contrabas is het grootste en tevens laagst klinkende instrument van de strijkersfamilie. De contrabas heeft een belangrijke functie in ensembles, bands en orkesten. De bas begeleid de andere instrumenten. Je kan de contrabas bespelen met een strijkstok, zoals in de klassieke muziek gebeurt. Of je kan de snaren ‘plukken’ zoals in de jazz en volksmuziek gebruikelijk is. We bieden contrabasles aan voor kinderen, jongeren en volwassenen. Geschikt voor ieder niveau, of je nu beginner of al gevorderd bent. Je wordt bij ons individueel begeleid en tevens is er de mogelijkheid om te leren samenspelen met medecursisten.

Eric Kruisbrink

Eric Kruisbrink studeerde aan het Rotterdams Conservatorium. Hij behaalde de diploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus. Eric is breed georiënteerd, van klassiek tot pop, jazz en free-jazz. Hij geeft al jaren contrabas- en basgitaarles bij het Muzisch Centrum en ook bij CKV Almere geeft hij vanaf 1991 les. Ook heeft hij diverse ensembles geleid waarvoor hij regelmatig zelf composities schreef of arrangeerde en speelde in diverse ensembles en bands. Samen met zijn zus Annette Kruisbrink (klassiek gitaar) heeft hij een CD opgenomen.

Tijdens de lessen reikt hij de bouwstenen aan waaruit muziek is opgebouwd. Hierdoor krijgt een leerling steeds meer inzicht en handvaten om uiteindelijk zijn eigen baspartijen te bedenken op al bestaande of zelf bedachte akkoordenschema’s. Daarnaast is er in de les veel ruimte voor inbreng van de leerling.

Informatie

    2 september 2024
  • Aantal lessen 36
  • Start 2 sep 2024
  • Lesdag
  • Lestijd -
  • Locatie Muzisch Centrum - Kamer 15

Bereken lesgeld

Leeftijd
Woonplaats
Lesvorm
Geschatte prijs