Muziek 7 t/m 99 jaar

Drums

De drums vormt, samen met de bas, de basis van de band. Als drummer geef je het ritme aan en begeleidt hiermee de rest van de band. En soms is het gewoon gaaf om een drumsolo te spelen. Alle muziekstijlen – van pop- tot wereldmuziek en van jazz tot metal – zijn mogelijk. We bieden drumles aan voor kinderen, jongeren en volwassenen. Geschikt voor ieder niveau, of je nu beginner of al gevorderd bent. Je wordt bij ons individueel begeleid en tevens is er de mogelijkheid om te leren samenspelen met medecursisten.

Cursussen

TitelLessenPrijsLesdagStartLocatie
drums36 lessenzie tarievenoverzichtin overleg2022-09-05Muzisch CentrumInschrijven

Cursussen

Titeldrums
Lessen36 lessen
Prijszie tarievenoverzicht
Lesdagin overleg 00:00 - 00:00
Startin overleg
LocatieMuzisch Centrum
Inschrijven

De opleiding verschilt. Je kunt kiezen of je alleen wilt drummen, of de brede hafaslagwerkopleiding (met examens) wilt volgen.

Aantal lessen: 36 lessen
Lesdag: in overleg
Start: week 37 – 2023.
Later instromen is mogelijk, het lesgeld wordt dan naar rato aangepast.
Prijs: afhankelijk van leeftijd, lesduur, groepsgrootte en frequentie. Bekijk het tariefoverzicht muziek.

Ander cursusaanbod voor dit instrument: Slagwerk op proef.

Jelle Roeper

Ik ben Jelle Roeper, docent slagwerk (drums/hafabra). Naast lesgeven bij het Muzisch Centrum geef ik les bij muziekverenigingen, dirigeer ik een bigband en speel als percussionist in een bigband. Behalve lesgeven ben ik als cultureel ondernemer bezig met het organiseren van losse projecten en doe inval/vervanging werkzaamheden op het gebied van cultuureducatie. Visievorming, ontwikkeling en realisatie zijn daarbij de kernwoorden. Ik word erg enthousiast van projecten die verdieping brengen en dat doen met behulp van muziek, dans en/of theater. Projecten in de zorg bijvoorbeeld, maar ook natuurprojecten. Dat muziek maken erg belangrijk is voor de ontwikkeling (en bijhouden) van je hersenen is inmiddels wel bewezen, maar dat het ook “gewoon” supergaaf is om te doen ervaar ik elke dag en dat deel ik graag met anderen.

Helmer Bijl

Helmer is een veelzijdig musicus die zich graag zeer breed oriënteert. Ik ben actief als uitvoerend slagwerker in mijn eigen slagwerk ensemble Suol Percussion en als invaller of lid actief in verschillende soorten ensembles en orkesten en ook als docerend slagwerker en dirigent.  Daarnaast ben ik ook actief als componist en arrangeur en heb al een aantal composities voor slagwerk op mijn naam staan. Ik vind het erg leuk om projecten te ontwikkelen en doe dat dan ook graag met mijn eigen ensemble. Ook binnen mijn conservatorium heb ik al een aantal projecten ontwikkeld, zoals een groots symfonie project voor studenten in De Spiegel in Zwolle in mei 2021 en een groots symfonieorkest project in april 2022.