Muziek 5 t/m 6 jaar

Gitaar voor kleuters

Muziek is een belangrijk element in de ontwikkeling van jonge kinderen, omdat het diverse ontwikkelingsgebieden stimuleert. Muziek maken stimuleert het gevoel voor ritme en het vermogen om te luisteren. Het vraagt een zekere mate van concentratie en draagt bij aan de sociale, emotionele en motorische ontwikkeling van je kind. Bij gitaarspelen wordt met name de fijne motoriek en het bewustzijn van het eigen lichaam (houding, gebruik van vingers etc.) gestimuleerd. De lessen zijn aangepast op de belevingswereld van kleuters; op speelse wijze gaan we in groepsverband het instrument ontdekken. Voor kleuters zijn er speciale kindergitaren aanwezig, die net wat kleiner zijn en beter bij de lichaamsbouw je kind passen.

Als je kind de smaak te pakken heeft, kan het doorstromen naar een jaarcursus (groepsles of individueel).

Cursussen

TitelLessenPrijsLesdagStartLocatie
gitaar voor kleuters12 lessen€ 141,-Maandag
00:00 - 00:00
2022-09-05Muzisch CentrumInschrijven

Cursussen

Titelgitaar voor kleuters
Lessen12 lessen
Prijs€ 141,-
Lesdag2022-09-05 00:00 - 00:00
Start2022-09-05
LocatieMuzisch Centrum
Inschrijven

Marlot Hutten

Mijn naam is Marlot Hutten en ik geef sinds september 2016 met veel plezier gitaarles bij het Muzisch Centrum. In juni 2017 ben ik afgestudeerd van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en heb ik mijn auditie voor de masterstudie met goed gevolg afgelegd. Hoewel ik het heerlijk vind om concerten te spelen, heb ik de keuze gemaakt voor mijn andere grote passie: les geven. Tijdens mijn studie ben ik al actief geweest als gitaardocente bij verschillende muziekscholen, waardoor ik veel ervaring op heb gedaan. Via mijn stage ben ik bij het Muzisch Centrum terecht gekomen!

Ik vind het het belangrijkste dat leerlingen plezier hebben in het muziek maken en dat ze zich op hun gemak voelen tijdens de les. Ook vind ik het belangrijk dat leerlingen over een brede basis beschikken om zich muzikaal te kunnen uiten. Hoewel ik klassiek geschoold ben, neem ik de muzikale voorkeur van leerlingen altijd mee in de lessen en laat ik verschillende stijlen aan bod komen. Ook vind ik samen spelen heel belangrijk en bovendien maakt dit het muziek maken vaak extra leuk!

Naast het les geven vorm ik samen met Koen Hutten het gitaarduo Duo Hutten Hendriks. We hebben de afgelopen jaren als duo al veel optredens in binnen- en buitenland gegeven en doen dat nog steeds met veel plezier en passie.