Dans

Indian Balance

Indian Balance is een Indiaanse bewegingsleer gebaseerd op elementen uit de natuur, waarbij een combinatie van vloeiende bewegingen en bewuste ademhaling de energievelden in het lichaam laten vrijkomen. De oefeningen trainen de verschillende spiergroepen, versterken het evenwicht, vormen het lichaam en helpen bij gewichtsafname.

De cursus wordt begeleid met Indiaanse muziek, die helemaal op de oefeningen is afgestemd en de concentratie, motivatie en ontspanning bevordert.

Het bewegingsprogramma bestaat uit drie delen en duurt 40-45 minuten.

  • Eerste deel- staande oefeningen- : warming-up, bevorderen concentratie en evenwicht.
  • Tweede deel- zittende en halfzittende oefeningen-: mobilisatie, versoepeling, trainen van het reactievermogen, ontwikkelen van snelheid in de overgang van de ene naar de andere beweging en bevorderen van het evenwicht.
  • Derde deel- vooral liggende oefeningen-,waarbij we geleidelijk van inspanning naar ontspanning gaan. Dit deel wordt afgesloten met een paar minuten voor jezelf, om de totale ontspanning te kunnen ondergaan.

Het dansplezier mag natuurlijk niet ontbreken en daarom besteden we het laatste deel van de les aan een eenvoudige danscombinatie. Voor de afwisseling doen we dat in meerdere stijlen: jazz, show, moderne dans, of klassiek ballet.

Benodigdheden: gemakkelijke kleding, jazzballet-schoenen en haren vast.

 

Greetje Selders

Greetje Selders genoot haar klassieke dansopleiding Teachers (with distinction) aan de Royal Academy of Dance in Londen. Naast docent is zij werkzaam als choreograaf. Sinds 1998 is Greetje werkzaam bij het Muzisch Centrum. Diverse dansvoorstellingen en presentaties passeerden de voorbije jaren de revue. Bij het Muzisch Centrum, Theater ‘t Voorhuys, maar ook op locatie, zoals bijvoorbeeld het Kerstevent in de Jeruzalemkerk.

Informatie

    5 september 2024
  • Aantal lessen 36
  • Start 5 sep 2024
  • Lesdag donderdag
  • Lestijd 13:15 - 14:15
  • Locatie Muzisch Centrum - Dansstudio

Mijn lesgeld

Prijs
€ 520
inschrijven