Muziek 6 t/m 99 jaar

Muziektheorie pop & jazz

Voor de één een noodzakelijk kwaad en voor de ander een fijne onderbouwing van de praktijklessen, waardoor je bewust bekwaam wordt. BPM, scales, bluesschema, muziekinstrumenten zoals (bas-)gitaar, keys, drums etc. Het komt allemaal voorbij. Ook leer je ritmes en melodie te herkennen en op te schrijven, zodat jij je eigen favoriete liedje kunt gaan ontcijferen.

In seizoen 2022-2023 beginnen we met theorielessen op A-niveau, in 2023-2024 komt B-niveau erbij, enz. De lessen worden afgesloten met een praktijkexamen.

De lessen vinden plaats op maandagmiddag van 17.15-18.00 uur bij het Muzisch Centrum. Data: 6, 13 en 20 februari, 6, 13 en 20 maart. Het examen is op 27 maart.

Deze cursus is voor iedereen toegankelijk, ook wanneer je ergens anders muziekles krijgt.

Jelle Roeper

Ik ben Jelle Roeper, docent slagwerk (drums/hafabra). Naast lesgeven bij het Muzisch Centrum geef ik les bij muziekverenigingen, dirigeer ik een bigband en speel als percussionist in een bigband. Behalve lesgeven ben ik als cultureel ondernemer bezig met het organiseren van losse projecten en doe inval/vervanging werkzaamheden op het gebied van cultuureducatie. Visievorming, ontwikkeling en realisatie zijn daarbij de kernwoorden. Ik word erg enthousiast van projecten die verdieping brengen en dat doen met behulp van muziek, dans en/of theater. Projecten in de zorg bijvoorbeeld, maar ook natuurprojecten. Dat muziek maken erg belangrijk is voor de ontwikkeling (en bijhouden) van je hersenen is inmiddels wel bewezen, maar dat het ook “gewoon” supergaaf is om te doen ervaar ik elke dag en dat deel ik graag met anderen.