Beeldend 19 t/m 99 jaar

Open atelier handletteren

Handletteren is de kunst van het letters tekenen, maar net zo belangrijk is het plezier dat je er aan beleeft! Tijdens het open atelier ben je welkom om drie avonden lekker grenzeloos aan de slag te gaan met pennen, stiften, inkt, knippen en plakken. Wil je een mooie quote aan de muur, kadolabels van eigen hand, etiketjes voor je potten zelfgemaakte jam, een handgeletterde wijsheid voor aan de muur of als kado? Docent Laura brengt je kort en bondig typografische kennis bij en vervolgens gaan we lekker aan de slag in het land der letters. Je hoeft geen ervaring te hebben met handletteren en je hoeft ook niet netjes te kunnen schrijven. Wat je wél nodig hebt? Zin in drie avonden lekker creatief ontspannen en met zelfgemaakt moois naar huis gaan.

Aantal lessen: 3 lessen
Lesdag: wo 19.00-21.30 uur
Data: 7, 14 en 28 februari 2024
Prijs: € 90
Locatie: Muzisch Centrum

Aanmelden voor het Open atelier handletteren kan rechtstreeks bij docente Laura Schakenraad: info@letterloods.nl.

Laura Schakenraad

Als kleine puk altijd al in de weer met stiften en grote rollen tekenpapier. Gefascineerd door handschriften, als scholier met een zelfgespaarde typmachine en stiften al druk met het maken van eigen tijdschriften (Flow avant la lettre!), via de combinatie werk en opleiding geschoold tot vormgever/DTP’er die stiekem graag papier snuffelt en zonder gêne freakt op mooie letters met een scherp oog voor what’s hot and what’s not.

​Laura is in 2000 afgestudeerd aan de kunstacademie Kampen binnen de richting autonome schilderkunst, waar zij ook zijpaadjes fotografie en conceptuele kunst heeft bewandeld. Vanuit haar bedrijf Letterloods verzorgt ze opdrachten voor bedrijven en particulieren. Een op maat gemaakt krijtbord met geletterd menu, een uniek uithangbord, een treffende quote op een muur of een pakkende tekst op een raam. Laura jongleert met tekst en tovert met letters. Naast de projecten geeft Laura ook handletterworkshops op diverse locaties.