Muziek 6 t/m 12 jaar

Opstaporkest

Het Opstaporkest is een succesvol jeugdorkest van het Muzisch Centrum. Dit orkest is bedoeld voor beginnende muzikanten van 6 tot 12 jaar (strijkers, blazers, gitaristen en toetsenisten) die, onder leiding van een dirigent en ondersteund door hun eigen docent, voor het eerst in orkestverband willen spelen. Een leuke manier om kennis te maken met het spelen in een echt orkest.

Instrumenten die mee kunnen doen: viool, cello, blokfluit, dwarsfluit, klarinet, saxofoon, accordeon, gitaar, harp en piano.

Lessen: oktober 2023 t/m juni 2024 (totaal 25 uur)
Lesdag: maandag van 16.10 tot 17.00 uur
Start: 9 oktober 2023
Prijs: t/m 20 jaar € 94
Locatie: Muzisch Centrum

Arjan van der Boom

Arjan is afgestudeerd aan het Conservatorium van Zwolle als docerend musicus cello bij Maria Hol. Hij studeerde hiervoor van 1983 tot 1989. In 1992 behaalde hij het diploma uitvoerend musicus cello. Hiervoor studeerde hij bij Jeroen Reuling, eveneens aan de inmiddels geheten ‘Christelijke Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens, afdeling Conservatorium’. Zowel tijdens als na zijn studie volgde hij nog cursussen geluidstechniek, kamermuziek, didactiek aan kinderen, arrangeren, etc. Ook bekwaamde hij zich op de contrabas. Arjan is als cello- en contrabasdocent verbonden aan diverse centra voor de kunsten. Tevens is hij coach lage strijkers bij het Frysk Jeugd Orkest, en heeft hij een eigen muziekuitgeverij. Arjan speelt in diverse ensembles, waaronder Filharmonie Noord.
Bekijk ook eens zijn website.