Beeldend

Planten en plantcombinaties

In deze cursus gaan we dieper in op de indeling van de tuin en hoe je beter omgaat met de inrichting en de keuze van de beplanting.
Het effect van kleur, lichtbehoefte en grondsoort wordt behandeld zodat je eigen keuzes maakt die bij jou in de tuin toepasbaar zijn. Eigenschappen van vaste planten (structuur en bladeren) blijven meestal langer mooi dan de bloemen van de planten. Stemming in de tuin: dat wil zeggen waar je een opening wil om zicht op het landschap te krijgen of een juiste plek voor een boom of struik om het zicht te kunnen wegnemen (ruimtelijk effect). En hoe gaan we de planten in de tuin op de juiste manier combineren.

Tevens zijn twee avonden met een diapresentatie over borders, vaste planten en heesters en een presentatie over de tuinen en werkwijze van Piet Oudolf.
Aan het einde van cursus kunnen we een tuin of kwekerij bezoeken voor de nodige inspiratie.

De cursus bestaat uit 6 lessen en is op de woensdagavond. Je krijgt de lesstof via de mail toegestuurd, zodat je deze thuis kan bestuderen.

ATTENTIE: Deze cursus heeft het maximale aantal deelnemers bereikt, het is daarom niet meer mogelijk om deel te nemen.
Je kunt je wel aanmelden voor de wachtlijst.

Doelgroep: volwassenen
Tijden: woensdagavond 20.00-22.00 uur
Data: 11 oktober, 01, 08, 15, 22 november en 06 december

Duur cursus: 6 lessen
Locatie: tekenlokaal, Muzisch Centrum
Lesgeld: € 89,-

 

Piet Boersma

Inmiddels gepensioneerde plantenziektenkundige met veel ervaring in het ontwerpen van tuinen, vooral in de Noordoostpolder. Lid van de Dendrologische Vereniging en daardoor in het bezit van veel plantenkennis. In de zomermaanden ben ik tourgids voor Garden Tours, en begeleid tuinreizen naar Engeland en Ierland. De Vlindertuin in de Zuidert (Emmeloord) is door mij ontworpen. Tevens houd ik lezingen over Engelse en Nederlandse tuinen bij afdelingen van Groei & Bloei, en andere organisaties. https://www.pietboersma.nl/