Muziek 6 t/m 99 jaar

Proefles saxofoon

Wil je saxofoon leren spelen, maar twijfel je nog of dit instrument goed bij jou past? Kom kennismaken met dit instrument. Je krijgt vrijblijvend één gratis les om de saxofoon uit te proberen en kennis te maken met de docent. Een mooie gelegenheid om te ervaren of je er enthousiast van wordt. De lesdag en -tijd worden in overleg vastgesteld.

Aantal lessen: 1 les
Lesdag: in overleg
Start: in overleg
Prijs: gratis
Locatie: Muzisch Centrum

Ben je na de proefles enthousiast en wil je door? Dan is er de mogelijkheid om 6 lessen saxofoon op proef te nemen, zodat je kan ervaren of het instrument écht bij je past.

Jelle Visser

Jelle Visser studeerde aan de Muziek Pedagogische Academie te Leeuwarden. Hier behaalde hij in de jaren 80 de akte ‘Docerend musicus saxofoon’ en ‘Praktijkdiploma directie Hafabra’.
In 2003 behaalde hij een master Compositie/Arrangeren Lichte Muziek aan de Messiaen Academie te Zwolle. En in 2017 werd de studie Docent Muziek aan het ArtEZ te Zwolle succesvol afgerond.

Als saxofoondocent is Jelle Visser vanaf 1984 verbonden geweest aan meerdere muziekscholen o.a. ICO Assen, het Rotterdams Conservatorium, Hoogeveense Muziekschool, Muziekschool Oost-Groningen, Opsterlandse Muziekschool, Cvk Meldij te Drachten, Ateliers Majeur in Heerenveen en Kunstkwartier te Zuidhorn. Hij arrangeerde in opdracht van o.a. Frysk Jeugdorkest, Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso, Noord Nederlands Okest, NoordPool Orkest, Nederlands Blazers Ensemble, diverse Hafabra orkesten en bigbands. Als saxofonist speelde hij bij oude stijl jazzband de Harsenskrabbers, coverbands Walrus Gumboots, Dr. Bill en Billboard en 20 jaar als 2e altsax bij de New Metronome Bigband.

Daarnaast is hij actief als dirigent van twee harmonieorkesten, een saxofoonorkest, een bigband en twee jazzworkshops. En nog actief als tenorsaxofonist in het Saxofoonorkest.