Muziek 7 t/m 99 jaar

Saxofoon

Met zijn bijzondere klank is de saxofoon één van de meest levendige blaasinstrumenten. Het is een veelzijdig instrument dat past bij veel muziekstijlen: klassiek, jazz, maar ook pop. Erg geschikt als solo instrument, maar de saxofoon past ook goed in een orkest of popband. We bieden saxofoonles aan voor kinderen, jongeren en volwassenen. Geschikt voor ieder niveau, of je nu beginner of al gevorderd bent. Je wordt bij ons individueel begeleid en tevens is er de mogelijkheid om te leren samenspelen met medecursisten.

Jelle Visser

Jelle Visser studeerde aan de Muziek Pedagogische Academie te Leeuwarden. Hier behaalde hij in de jaren 80 de akte ‘Docerend musicus saxofoon’ en ‘Praktijkdiploma directie Hafabra’.
In 2003 behaalde hij een master Compositie/Arrangeren Lichte Muziek aan de Messiaen Academie te Zwolle. En in 2017 werd de studie Docent Muziek aan het ArtEZ te Zwolle succesvol afgerond.

Als saxofoondocent is Jelle Visser vanaf 1984 verbonden geweest aan meerdere muziekscholen o.a. ICO Assen, het Rotterdams Conservatorium, Hoogeveense Muziekschool, Muziekschool Oost-Groningen, Opsterlandse Muziekschool, Cvk Meldij te Drachten, Ateliers Majeur in Heerenveen en Kunstkwartier te Zuidhorn. Hij arrangeerde in opdracht van o.a. Frysk Jeugdorkest, Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso, Noord Nederlands Okest, NoordPool Orkest, Nederlands Blazers Ensemble, diverse Hafabra orkesten en bigbands. Als saxofonist speelde hij bij oude stijl jazzband de Harsenskrabbers, coverbands Walrus Gumboots, Dr. Bill en Billboard en 20 jaar als 2e altsax bij de New Metronome Bigband.

Daarnaast is hij actief als dirigent van twee harmonieorkesten, een saxofoonorkest, een bigband en twee jazzworkshops. En nog actief als tenorsaxofonist in het Saxofoonorkest.

 

Informatie

    2 september 2024
  • Aantal lessen 36
  • Start 2 sep 2024
  • Lesdag
  • Lestijd -
  • Locatie Muzisch Centrum - Kamer 11

Bereken lesgeld

Leeftijd
Woonplaats
Lesvorm
Geschatte prijs

Ook interessant

alle cursussen