Theater 12 t/m 15 jaar

Theaterwerkplaats

De Theaterwerkplaats, hier ga je de diepte in: je leert je verplaatsen in situaties en personages. Je werkt aan het verfijnen van je acteertechniek. Verschillende speltechnieken komen aan bod, zoals geloofwaardig spel, groot spel en improvisatietoneel. Je werkt naar een voorstelling toe.

Cursussen

TitelLessenPrijsLesdagStartLocatie
Theaterwerkplaats26 lessen€ 253,- (incl. bezoek theatervoorstelling)Donderdag
18:15 - 20:00
2022-09-29Muzisch CentrumInschrijven

Cursussen

TitelTheaterwerkplaats
Lessen26 lessen
Prijs€ 253,- (incl. bezoek theatervoorstelling)
Lesdag2022-09-29 18:15 - 20:00
Start2022-09-29
LocatieMuzisch Centrum
Inschrijven

Ruth Appelo

Tot mijn 12de levensjaar heb ik in Emmeloord gewoond. Als klein meisje liep ik wekelijks naar het Muzisch Centrum. Ik maakte kennis met ballet, leerde de basisvaardigheden van de gitaar en daar beleefde ik mijn eerste momenten op het podium. Vanaf deze periode ontstond mijn passie voor theater!

In 2017 heb ik de opleiding Docent Theater aan de NHL Hogeschool te Leeuwarden mogen afronden. Het hoogtepunt van de opleiding was mijn reis naar Namibië in Gobabis. Samen met jongeren in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar zijn we gaan werken met het thema ‘geluk’. Het resulteerde in een voorstelling genaamd ‘Colorful future’, voor een publiek van 500 inwoners.

Ik vind het geweldig om een verhaal theatraal vorm te geven. Het is een vorm van samenwerking. We leren samen, we maken samen plezier, we laten samen mooie dingen ontstaan, want we maken samen theater! Naast een inspirerend en creatief proces is het minstens zo belangrijk dat er een werkelijke ontmoeting plaatsvindt tussen publiek en spelers, zodat ook zij het verhaal gaan beleven!