Muziek 6 t/m 99 jaar

Viool

De viool is de koning van de instrumenten. Het is niet het makkelijkste instrument om te leren spelen, maar wel één van de mooiste. Je komt de viool in veel muziekstijlen tegen: van klassiek en wereldmuziek tot popmuziek. Viool leren spelen kan al vanaf zeer jonge leeftijd. We bieden vioolles aan voor kinderen, jongeren en volwassenen. Geschikt voor ieder niveau, of je nu beginner of al gevorderd bent. Je wordt bij ons individueel begeleid en tevens is er de mogelijkheid om te leren samenspelen met medecursisten (in orkestverband).

Iria Alvarez

Iria F. Rodríguez Álvarez is een professionele violist, opgeleid in de klassieke tradities. Zij is afgestudeerd aan het Conservatorium van Oviedo in het vak viool en kreeg daar les van twee violisten van de “Moscow Virtuosi”, Gaiane Poggossova en Arcadi Futer. Tijdens haar studie heeft zij ook les gekregen van Andrei Mijlin en Yuri Pissarevsky. Na haar afstuderen heeft zij haar vioolstudie aangevuld met een masteropleiding Geschiedenis en Wetenschap van Muziek en met een master Vioolspeler en Muzikaal Onderzoeker onder begeleiding van Ilya Grubert aan de Internationale Universiteit van Valencia. De afgelopen 14 jaar speelde zij eerste viool bij Xera, World Music band. Naast het uitvoerende werk als violiste heeft Iria vioolles gegeven aan leerlingen van alle leeftijden totdat zij naar Nederland is vertrokken.

Iria kijkt er met veel enthousiasme naar uit om in het Muzisch Centrum haar viool expertise te kunnen overbrengen en samen met de leerlingen van de muziek te genieten.

Informatie

    2 september 2024
  • Aantal lessen 36
  • Start 2 sep 2024
  • Lesdag
  • Lestijd -
  • Locatie Muzisch Centrum - Kamer 2

Bereken lesgeld

Leeftijd
Woonplaats
Lesvorm
Geschatte prijs