Cursusaanbod dans

Hou je van dansen? Maak kennis met klassiek ballet, de basis van alle danstechnieken! Wij verzorgen balletlessen voor alle leeftijden: van kleuters tot volwassenen. Je kunt je bij ons optimaal ontwikkelen en zelfs voorbereiden op een dansvakopleiding. Maar het dansplezier staat voorop!

Vrijblijvende proefles
Wil je eerst kennismaken om te ervaren of ballet echt iets voor jou is? Je bent van harte welkom voor een vrijblijvende proefles! Vraag een proefles aan via (0527) 760 600 of info@muzischcentrum.nl. De lessen gaan 5 september 2024 van start. Later instromen is mogelijk, het lesgeld wordt dan naar rato aangepast.

Cursusaanbod dans

Ga naar het actuele cursusaanbod

Ballet 1  (4 t/m 6 jaar)
Ballet 2  (7 t/m 9 jaar)
Productiegroep 1 Klassiek ballet (10 t/m 13 jaar)
Productiegroep 2 Klassiek ballet (vanaf 14 jaar)

Indian Balance (21 t/m 70 jaar)

De basis van alle dansvormen
Klassiek ballet is de basis van alle dansvormen. Naast de basistechniek van het klassieke ballet zijn discipline, muzikaliteit, dramatische expressie, fantasie en creativiteit vanzelfsprekende onderdelen in de lessen. Zowel het individu als het groepsgevoel zijn daarbij van belang. Ook voegen we invloeden uit de moderne en folkloristische dans toe. En dit alles met veel dansplezier! Balletpianist Peter Rippen begeleidt de lessen eens per maand en ondersteunt de ballettoetsen (met te behalen certificaat) die in mei worden afgenomen.

Gedreven vakdocent
De lessen Indian Balance worden gegeven door docente Greetje Selders. Ze is sinds 1998 werkzaam bij het Muzisch Centrum. Naast dansdocent is zij werkzaam als choreograaf.