Erfgoed GroepPO Groep 5-6GroepPO Groep 7-8

Cultuureducatiedagen (Belevingsroute Pioniers)

Wil je samen met je leerlingen geschiedenis en cultuur eens echt op locatie beleven? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om mee te doen met de Cultuureducatiedagen, de unieke belevingsroute van Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Elk jaar staat een ander lokaal geschiedenisthema centraal.

Dit jaar reizen we af naar het voormalig eiland Schokland. Je wordt meegevoerd in een theatraal verhaal en komt tegelijk heel veel te weten over het leven van de Pioniers, die aankwamen toen de polder net drooggelegd was. Wie waren deze mensen, waar kwamen ze vandaan en wat kwamen ze doen in die kersverse, maar o zo kale polder? Wat waren hun dromen en vooral, wie was er goed genoeg om in de nieuwe Noordoostpolder te mogen wonen?

Ter voorbereiding in de klas ontvang je de 1e les van de module ‘Van hier tot aan de horizon‘ uit het educatieaanbod van Museum Schokland. En kom na afloop Museum Schokland nog eens bezoeken om de historie in het echt te bekijken.

Voor dit project geldt een aparte inschrijving: je kunt jouw groep tot uiterlijk 1 juni 2022 aanmelden bij Monica Sierat: m.sierat@muzischcentrum.nl.

De Cultuureducatiedagen vinden plaats van 19 t/m 30 september 2022 (’s ochtends) bij Museum Schokland. Het project is bedoeld voor leerlingen van groep 6-8. Prijs: € 2,- per leerling.

Docent: nader te bepalen