Erfgoed Groep5-6

Cultuureducatiedagen (Leven in de prehistorie)

Wil je samen met je leerlingen geschiedenis en cultuur eens echt op locatie beleven? Doe dan mee met de Cultuureducatiedagen, de unieke theatrale belevingsroute van het Muzisch Centrum. Elk jaar staat een ander lokaal geschiedenisthema centraal.

Dit jaar reizen we af naar de Gesteentetuin op het voormalig eiland Schokland. Tijdens een tocht door het Schokkerbos ontmoet je mensen uit een ver verleden en ontdek je hoe het geweest moet zijn om volledig in en met de natuur te leven. Je wordt meegevoerd in het spannende verhaal van Oede en Lar, hun avonturen en hun raadselachtige verdwijning. Misschien ontdek je aan het eind van de tocht wel wat daar de reden van is...

In de klas kun je met de 1e les van de module ‘Leven op de klei‘ de verbeelding over de prehistorie aanwakkeren. En kom na afloop Museum Schokland nog eens bezoeken om de prehistorische vondsten in het echt te bekijken.

 

De Cultuureducatiedagen vinden plaats van 20 september t/m 3 oktober 2023 (’s ochtends) in de Gesteentetuin op Schokland. Het project is bedoeld voor leerlingen van groep 5-6. Prijs: € 3 per leerling.

Inschrijven
Inschrijven graag voor 9 juni 2023 via Planned Culture of door een mail te sturen naar m.sierat@muzischcentrum.nl o.v.v. cultuureducatiedagen 2023. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus wacht niet te lang… vol is vol!

Docent: nader te bepalen