Muziek Groep3-4Groep5-6Groep7-8

Instrumentenestafette

Wil je samen met je leerlingen kennismaken met een breed scala aan muziekinstrumenten? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om op interactieve wijze kennis te maken met alle instrumenten die wij in huis hebben.

Bij de Instrumentenestafette maak je kennis met een breed scala aan muziekinstrumenten. Van saxofoon tot gitaar en van viool tot een compleet drumstel. Hoe worden de instrumenten bespeeld en hoe klinken ze?

De instrumenten: piano, keyboard, orgel, accordeon, djembé, drums, (elektrische) gitaar, basgitaar, viool, cello, harp, blokfluit, dwarsfluit, klarinet, saxofoon, koper én niet te vergeten je eigen stem (zang).

Lesmateriaal
Voorafgaand aan de Instrumentenestafette sturen wij de deelnemende klassen materiaal ter voorbereiding toe. Je maakt in de klas je eigen instrument, doet een luister- en kleurspel met een aantal instrumenten en leert alvast het refrein van het Estafettelied.

Tijdens de Instrumentenestafette leer je in estafettevorm ieder instrument kennen. Neem je zelfgemaakte instrument mee naar Cultuurbedrijf Noordoostpolder en zing en speel mee met het Estafettelied!

Praktische informatie
De Instrumentenestafette is op dinsdag 4 en 11 oktober 2022 van 9.00-11.45 uur. De Instrumentenestafette is bedoeld voor leerlingen van groep 4-8 en vindt plaats bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder (Eut de Kunst Urk verzorgt de Instrumentenestafette op Urk voor Urker scholen).
Prijs: € 2,50 per leerling.

Inschrijven
Voor inschrijven mail je naar m.hendriks@muzischcentrum.nl o.v.v. instrumentenestafette 2022 met de volgende gegevens:
– Naam school en contactpersoon
– Groep(en) met per groep het aantal leerlingen
– Voorkeur voor dag indien van toepassing
Inschrijven kan tot uiterlijk 1 juli 2022.

Leerdoel
Deze activiteit sluit aan bij één van de leerdoelen uit de leerlijn muziek: het leren kennen van namen en speelwijzen van schoolinstrumentarium en enkele veel voorkomende klassieke en popinstrumenten.

Docent: nader te bepalen