Erfgoed Groep5-6Groep7-8

Middeleeuwen: Roofridders van Kuinre

Je ontmoet ridder Henric de Crane en maakt kennis met het ruige leven van deze beruchte rovers. Niets was veilig in hun buurt en ze waren ook nog eens bekwaam in valsmunterij. Tijdens de workshop in het museum schuif je aan tafel voor een heus feestgelag. Terug op school teken je al deze indrukken op in een eigen scheepsjournaal.

Met deze module maak je een heuse sprong terug in de tijd. Je leert de mensen kennen die ooit op Schokland of directe omgeving woonden. Hoe zagen ze eruit, wat deden ze in hun dagelijks leven, welke gevaren moesten ze trotseren en wat waren hun specifieke gewoontes? Geschiedenis wordt op een creatieve manier verbonden met lokaal erfgoed.

Deze module bestaat uit 3 lessen: een voorbereidende les (door de leerkracht op school), een excursieworkshop (1,5 uur door een vakdocent op Schokland) en een verdiepende les (door de leerkracht op school).

Bij de module hoort een lesbrief met aanvullend lesmateriaal en PowerPoints. De contactpersoon van de school ontvangt 4 weken voor de excursiedatum een herinneringsmail met vermelding van de downloadsite.

Prijs module: € 121.

Docent: vakdocent beeldend