Erfgoed Groep5-6Groep7-8

De Pioniers: Van hier tot aan de horizon

De Noordoostpolder: net klaar en nog helemaal leeg... Heel veel mensen wilden maar wat graag komen wonen op deze grote, kale vlakte. Wie waren deze pioniers? In het museum ontdek je door een aantal spannende proeven dat het nog niet zo eenvoudig was om geselecteerd te worden. Vervolgens maak je een eigen, creatief polderportret!

Met deze module maak je een heuse sprong terug in de tijd. Je leert de mensen kennen die ooit op Schokland of directe omgeving woonden. Hoe zagen ze eruit, wat deden ze in hun dagelijks leven, welke gevaren moesten ze trotseren en wat waren hun specifieke gewoontes? Geschiedenis wordt op een creatieve manier verbonden met lokaal erfgoed.

Deze module bestaat uit 3 lessen: een voorbereidende les (door de leerkracht op school), een excursieworkshop (1,5 uur door een vakdocent op Schokland) en een verdiepende les (door de leerkracht op school).

Bij de module hoort een lesbrief met aanvullend lesmateriaal en PowerPoints. De contactpersoon van de school ontvangt 4 weken voor de excursiedatum een herinneringsmail met vermelding van de downloadsite.

Prijs module: € 121.

Docent: vakdocent beeldend