Erfgoed Groep5-6Groep7-8

De Schokkers: Vissers van de Zuiderzee

Hoe was het om met maar weinig bezittingen op een eiland te leven in de Zuiderzee? In het museum ontdek je van alles over deze stoere vissers; welke kleding ze droegen en hoe ze woonden en leefden in vaak barre omstandigheden. Kunstenaar Ernst Leyden woonde een poosje tussen het ruige vissersvolk om ze te schilderen. Tijdens de workshop leer je een paar van zijn speciale technieken!

Met deze module maak je een heuse sprong terug in de tijd. Je leert de mensen kennen die ooit op Schokland of directe omgeving woonden. Hoe zagen ze eruit, wat deden ze in hun dagelijks leven, welke gevaren moesten ze trotseren en wat waren hun specifieke gewoontes? Geschiedenis wordt op een creatieve manier verbonden met lokaal erfgoed.

Deze module bestaat uit 3 lessen: een voorbereidende les (door de leerkracht op school), een excursieworkshop (1,5 uur door een vakdocent op Schokland) en een verdiepende les (door de leerkracht op school).

Bij de module hoort een lesbrief met aanvullend lesmateriaal en PowerPoints. De contactpersoon van de school ontvangt 4 weken voor de excursiedatum een herinneringsmail met vermelding van de downloadsite.

Prijs module: € 121.

Docent: vakdocent beeldend