Voortgezet Onderwijs

Kennismaken met theater, een instrument leren bespelen of een animatiefilm maken. Het kan allemaal! Wij verzorgen een breed scala aan voorstellingen en workshops bij het Muzisch Centrum, Theater ‘t Voorhuys, Museum Schokland, Kunstuitleen Emmeloord, op locatie of school. Binnenkort verschijnt hier ons aanbod voor seizoen 2024-2025.

Wil je meer weten over ons aanbod en de mogelijkheden, neem dan contact op met Marlot Hutten, coördinator voortgezet onderwijs: m.hutten@muzischcentrum.nl.


Eilandhoppen in de Polder
Vrijdag 1 juni kwamen de leerlingen van klas 2E van Aeres VMBO Emmeloord Eilandhoppen in de Polder. Het voormalig eiland Schokland met het vernieuwde museum is daarvoor de uitgelezen plek. De leerlingen ontdekken op een interactieve manier waar hun ‘roots’ liggen. Het bezoek aan het voormalige eiland doet hen de sfeer opsnuiven en door te praten met mensen uit het verleden en door naar hun verhalen te luisteren krijgen ze een beeld van hoe er vroeger al geworsteld is met water.

De school participeert in een project dat door de provincie Flevoland in samenwerking met FleCk (expertisecentrum cultuureducatie Flevoland) is uitgezet om de cultuureducatie binnen het vmbo een boost te geven. De leerlingen denken hierbij actief mee over de invulling van de lessen. Samen met het Muzisch Centrum als culturele partner ontwerpt de school een nieuwe leerlijn voor cultuureducatie.