di. 16 mei. 2023

Avond voor de Amateurkunst

Woensdagavond 31 mei zijn alle mensen die actief zijn binnen de amateurkunst uit de Noordoostpolder uitgenodigd om elkaar te ontmoeten. Wij organiseren de Avond voor de Amateurkunst omdat wij van mening zijn dat het goed is als mensen die als amateur cultureel actief zijn binnen de polder elkaar eens wat vaker ontmoeten. Verenigingen hebben het sinds de corona-periode extra zwaar. Op deze avond worden ze uitgenodigd met elkaar in gesprek te gaan. Wij zijn benieuwd naar wat er zoal leeft en wat de wensen zijn. Op deze manier hopen wij duidelijk te krijgen op welke manier de amateurkunst kan worden ondersteund en versterkt. Er wordt deze avond ook informatie over subsidie- en fondsregelingen gegeven. Maar vooral hopen wij op interactieve wijze met de verenigingen in gesprek te gaan.

Wat leeft er?
De avond wordt geleid door avondvoorzitter Kevin van den Berg. Vanuit de gemeente is Toon van Steen, wethouder Cultuur, te gast. Er wordt ook aandacht besteed aan de subsidieregeling van de gemeente Noordoostpolder en van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Wij hopen dat iedereen aan het eind van de avond beter van elkaar weet wat er leeft en wat de wensen zijn voor in de toekomst.

Wat is amateurkunst?
Hieronder verstaan we niet alleen verenigingen, zoals muziekkorpsen, koren en toneelverenigingen. Ook mensen die dansen, fotograferen, schilderen of tekenen of op een andere manier creatief bezig zijn. Amateurkunst is voor jong en oud; van Urban tot Seniorenorkest. Van mensen die les krijgen bij het Muzisch Centrum tot individuen die in hun keet of op de zolderkamer repeteren, schilderen of ontwerpen.

Iedereen is welkom
Vanaf 19 uur is de inloop en om 19.30 uur start het programma. Geen uitnodiging gehad? Wees toch welkom: opgeven kan via door een mail te sturen naar: a.devries@cultuurbedrijfnop.nl.
De avond vindt plaats in het Muzisch Centrum, Harmen Visserplein 2, Emmeloord