wo. 08 nov. 2023

C examens slagwerk

Op woensdag 29 november zijn er openbare C examens van de slagwerkleerlingen van Jelle Roeper. Iedereen is van harte welkom om Thijmen, Kasper en Stefan aan te moedigen en uiteraard te feliciteren. De avond begint om 19.30 uur in de grote zaal van het Muzisch Centrum waarna slagwerkgroep Flevosticks zal optreden. Het beloofd een knallende avond te worden!

 

Ik ben Thijmen in ’t Hout en ik ben 17 jaar oud. Ik speel al sinds jongs af aan drums en doe dat nog steeds met veel plezier. Ik heb vorig jaar de havo afgerond en studeer nu muziek voor media in Leeuwarden. Het leukste stuk wat ik ga spelen is ‘life is a highway” omdat ik deze track al jaren erg tof vindt.

 

Hoi, ik ben Kasper Sijtsma! Ik ben 17 jaar oud en ik zit in 6VWO-Gymnasium, en ik drum al ruim 11 jaar. Ik vind slagwerk nog steeds leuk omdat je er daadwerkelijk alle kanten mee op kan, wat jullie zeker zullen merken bij het examen. Het leukste stuk wat ik ga spelen tijdens mijn examen is voor mij ‘Garden Wall van Dave Weckl’, een super funky nummer met een prachtige drumpartij.

 

Ik ben Stefan Jansen en ik ben 22 jaar oud. Momenteel doe ik de opleiding om docent Natuurkunde te worden, daarnaast zit al 13 jaar lang op drumles. De eerste 9 jaar was dit alleen om te leren drummen maar daarna ben ik ook begonnen met het spelen op andere slagwerkinstrumenten zoals de marimba waar ik vandaag het stuk ‘Yellow after the rain’ op ga spelen, dit vind ik ook het leukste stuk van mijn examen. Het leukste aan slagwerk vind ik de vele instrumenten die ik hier kan bespelen, wat ik ook wekelijks doe als lid van het symfonieorkest van het Muzisch Centrum.