vr. 31 mrt. 2023

Het Muzisch Centrum is terug!

Onze oude, vertrouwde naam ‘Muzisch Centrum’ is terug. Op 31 maart 2023 veranderde de naam ‘Cultuurbedrijf Noordoostpolder’ officieel in Muzisch Centrum.

Het dubbele naamgebruik van Cultuurbedrijf Noordoostpolder voor de overkoepelende stichting én het kunstencentrum blijkt in de praktijk niet helder. Na de fusie van de verschillende onderdelen in 2015 van Muzisch Centrum, Theater ’t Voorhuys, Museum Schokland en Kunstuitleen Emmeloord ging het kunstencentrum verder onder de naam Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Het dubbele gebruik van de naam zorgt al jaren voor onduidelijkheid en verwarring in de communicatie. Daarom is het tijd om terug te keren naar de oude, vertrouwde naam ‘Muzisch Centrum’. De naam Cultuurbedrijf Noordoostpolder blijft behouden voor de overkoepelende stichting.

Uit onderzoek in 2022 is gebleken dat de meeste inwoners van de Noordoostpolder het kunstencentrum vooral kennen als Muzisch Centrum. Zo’n 76% blijkt deze naam ook nog te gebruiken. Muzisch Centrum is een naam die goed past bij de activiteiten van het kunstencentrum. Muzisch is afgeleid van muze, wat kunstzinnig, artistiek en creatief betekent. Wij willen een plek zijn waar alle inwoners van de Noordoostpolder hun creatieve en kunstzinnige talenten kunnen ontwikkelen. Iedereen is van harte welkom op onze vertrouwde locatie aan het Harmen Visserplein!