do. 25 mei. 2023

Opening expositie Home Town Kids

Van januari t/m april kregen leerlingen van drie scholen (OBS Roderik van Voorst, SWS De Wending en OC De Wissel) fotografielessen, gegeven door vakdocenten beeldend van het Muzisch Centrum samen met de leerkrachten. Die lessen gingen over een bijzondere vorm van kunst: straatfotografie.

Anders kijken naar het bekende
Met als inspiratiebron het werk van fotograaf Bouwe Brouwer en andere kunstenaars, die fotograferen in de openbare ruimte, zijn de leerlingen op beeldend onderzoek gegaan in de directe omgeving van de school. Waar je normaal aan voorbij loopt, blijkt dan opeens een boeiend vormenspel en een prachtige foto op te leveren. Staatfotografie gaat dan ook over het anders kijken naar het bekende. Gecombineerd met taal vertellen de foto’s een heel eigen verhaal.

Opening expositie 9 juni
Vrijdag 9 juni om 16.00 uur wordt de expositie geopend, waar de foto’s van de leerlingen, samen met die van Bouwe, te zien zijn. Per klas wordt ook een magazine gepresenteerd, waarin van elke leerling een zwart-wit foto is afgedrukt. Een postkaartenset met een selectie van een aantal foto’s is dan te koop bij de Kunstuitleen.
Je bent van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn!

De expositie is vanaf 9 juni te zien in het Muzisch Centrum.

De mysterieuze plons door Samuel, OBS Roderik van Voorst, groep 8