Vacature Medewerker Marketing en PR

Cultuurbedrijf Noordoostpolder | Museum Schokland

Stichting Cultuurbedrijf Noordoostpolder bouwt mee aan een creatieve en inclusieve samenleving in de Noordoostpolder door alle inwoners op gastvrije, prikkelende en verbindende wijze kunst, cultuur en erfgoed te laten beleven. Stichting Cultuurbedrijf Noordoostpolder bestaat uit 5 onderdelen op 4 locaties: Het Cultuurbedrijf Noordoostpolder en de volgende pijlers Centrum voor Amateurkunst en Cultuureducatie), Kunstuitleen Emmeloord, Museum Schokland en Theater ’t Voorhuys en Eut de Kunst Urk.

Het marketingteam van Cultuurbedrijf Noordoostpolder bestaat uit 3 medewerkers en werkt voor de verschillende pijlers binnen het Cultuurbedrijf. We werken als team van zelfstandig opererende medewerkers per locatie steeds meer toe naar èèn overkoepelend team van marketing- en communicatiespecialisten voor de gezamenlijke pijlers. Een team dat weet wat er leeft en hier op inspeelt en het aanbod daar optimaal op aan laat sluiten. We willen met de invulling van deze rol een volgende stap zetten op gebied van professionalisering en automatisering door samen mooie en duurzame doelen vorm te geven en succes mogelijk te maken. Wegens vertrek van onze collega bij Museum Schokland is een vacature ontstaan:

Medewerker Marketing en PR
contracturen in overleg mogelijk van 18 tot 38 uur

Functie

Werkzaamheden zijn voornamelijk gericht op online en offline promotie van Museum Schokland: het toegankelijk maken van archeologie, kunst, cultuurhistorie en natuur voor een zo breed mogelijke doelgroep en dan liefst op een inspirerende en ondernemende wijze. Je weet een goede toon aan te slaan naar een zowel internationaal als lokaal publiek. Ook marketing werkzaamheden van Theater ’t Voorhuys, Kunstuitleen Emmeloord of overkoepelend; behoren tot het takenpakket. De werkplek is dan ook afwisselend bij Museum Schokland, Cultuurbedrijf Noordoostpolder en Theater ’t Voorhuys in Emmeloord.

Taken

Je stelt marketing- en communicatieplannen op, en draagt zorg voor de uitvoering. Daarnaast laat je promotie-uitingen en -materialen maken en ontwikkel je (toeristische) arrangementen en evenementen. Ook analyseer je de online klantreizen en breng je hier verbeteringen in aan, je brengt de lokale markt in kaart en volgt deze op, je doet publieksonderzoek en deelt bevindingen en aanbevelingen. Je kan doelgroepen identificeren en inspelen op nieuwe wensen en behoeftes en wordt blij van het in beeld krijgen en wegnemen van drempels en hindernissen die (potentiele) bezoekers ervaren. Je bepaalt mede het activiteitenjaarplan van Museum Schokland en levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het museum binnen het samenwerkingsverband UNESCO Werelderfgoed Schokland. Je werkt samen met marketingcollega’s, de medewerker zakelijke verhuur en natuurlijk de collega’s in het museumteam. Je bent indien nodig aanwezig bij activiteiten in weekenden en in (school)vakanties.

Profiel

 • Een relevante afgeronde mbo+ of hbo-opleiding is een pré;
 • Passie voor (wereld-) erfgoed, cultuur én marketing;
 • Je hebt ervaring in marketing en pr, bij voorkeur in de cultuur- of toerismesector;
 • Ervaring met online adverteren en in vormgeving (Adobe) is een pré;
 • Jouw communicatievaardigheden, in woord en beeld, offline en online, Nederlands en Engels, zijn uitstekend;
 • Je hebt een visie op klantreizen en hoe deze geoptimaliseerd kunnen worden;
 • Je bent commercieel met focus op publiek;
 • Je bent digitaal onderlegd met kennis van social media, websites, en klantrelatiesystemen;
 • Je hebt gevoel voor commercie en innovatie;
 • Mensen zien jou als stressbestendig en besluitvaardig: in een levendige omgeving bewaar jij je rust, bewaak je de uitgezette lijnen en realiseer jij je doelen;
 • Je bent hands-on, gastvrij en een teamspeler.

Aanbod

 • Een zeer afwisselende baan binnen een enthousiast en ambitieus team;
 • Contracturen mogelijk in overleg; tussen de 18 en 38 uur gemiddeld per week;
 • Een contract voor bepaalde tijd met een intentie tot verlenging;
 • Functieschaal 8 met een uitloop naar schaal 10; afhankelijk van ervaring, uren en takenpakket, overige arbeidsvoorwaarden van de cao Kunsteducatie zijn van toepassing.

Informatie & Sollicitatie

Ja je leest het goed, we hebben een lange lijst met wensen! Twijfel je of dit bij je past of genoemde punten? Dan zijn we nog steeds geïnteresseerd in je, in je competenties en je motivatie voor deze functie bij ons bedrijf. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de inhoud van de functie, onze organisatie of over de procedure. We willen graag kennis met je maken; hiervoor hebben we dinsdag en woensdagmiddag 23 en 24 augustus tussen 14:00 en 17:00 voor je vrijgehouden! Zien we je dan op Schokland?

Natuurlijk kun je ook solliciteren zoals je dat eerder gedaan hebt; stuur je persoonlijke video of sollicitatiebrief en CV of je anonieme online motivatie voor 30 augustus naar: Nellie Leentjes (medewerker P&O), n.leentjes@muzischcentrum.nl; en Janet Tankink, j.tankink@muzischcentrum.nl.

Voor vragen of meer informatie kan je contact opnemen met Janet Tankink, manager verkoop & marketing, J.Tankink@muzischcentrum.nl; of Bas Visscher, B.Visscher@muzischcentrum.nl of bel ons op 0527 760600.