Vacature Medewerker Publieksontvangst

Cultuurbedrijf Noordoostpolder | Museum Schokland

Museum Schokland (Cultuurbedrijf Noordoostpolder) zoekt een Medewerker Publieksontvangst m.i.v. 1 september voor 16 tot 20 uur per week.

Museum Schokland

Schokland kwam in 1995 als eerste gebied in Nederland op de Werelderfgoedlijst terecht. Niet zonder reden: Schokland vertelt de verhalen van duizenden jaren aan bewoningsgeschiedenis. Zoals het verhaal van de strijd die de Nederlander heeft gevoerd – en nog steeds voert – tegen het water. Maar ook het verhaal van migratie. En het verhaal van de inpoldering. In Museum Schokland kunnen bezoekers uit binnen- en buitenland kennismaken met de unieke waarden van het voormalige eiland Schokland.

De vaste tentoonstelling geeft een beeld van de bewogen geschiedenis van het eiland Schokland vanaf de voorlaatste ijstijd tot aan de inpoldering en alles wat daar tussen ligt. Het museum organiseert exposities op het gebied van geologie, archeologie, historie en kunst. Daarnaast organiseert het museum publieksevenementen zoals Scandinaviëmarkt, Museumweekend, Open Monumenten dagen en Nationale Archeologiedagen.

De museumkerk is een zeer gewilde trouwlocatie en wordt daarnaast verhuurd voor bijvoorbeeld lezingen, presentaties en prijsuitreikingen.

Museum Schokland is onderdeel van Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Een zelfstandige stichting met een culturele ANBI-status. Stichting Cultuurbedrijf Noordoostpolder bestaat verder uit de onderdelen Cultuurbedrijf Noordoostpolder (het Centrum voor Amateurkunst en Cultuureducatie), Theater ’t Voorhuys en Kunstuitleen Emmeloord.

Museumwinkel

De museumwinkel is dé plek voor een uniek cadeau of leuk souvenir. Boeken, ansichten, producten uit de tentoonstelling, streekproducten worden zo lokaal mogelijk ingekocht. De museumwinkel is veelal het eerste contact van de bezoeker met het museum en zoals bij elk bezoek zijn de eerste minuten van een verblijf cruciaal voor de algehele ervaring. Wij bieden een gastvrij en professioneel ontvangst en voorzien de bezoekers van de benodigde informatie voor een aangenaam verblijf.

Dit is het werk

Als publieksmedewerker ben jij multi-inzetbaar in het museum. Je staat op de winkelvloer en bent het eerste aanspreekpunt voor de bezoeker. Je verkoopt entreebewijzen voor het museum en de mooiste producten. Het aannemen van de telefoon en ondersteunende taken voor de afdelingen museum, museumwinkel en PR behoren tot je takenpakket. Wij zoeken een proactieve, flexibele en enthousiaste collega die net als wij gelooft dat je met een warm welkom het verschil kunt maken.

Dit breng je mee

  • Je houdt van aanpakken;
  • Je bent flexibel en kunt zowel doordeweeks als om het weekend werken;
  • Je spreekt goed Nederlands, maar kan je ook redden met Engels;
  • Je bent gastgericht en staat voor kwaliteit;
  • Je functioneert goed binnen een team maar kan ook zelfstandig werken;
  • Je bent woonachtig in de Noordoostpolder of directe omgeving;
  • Je bent minimaal 18 jaar.

Onze arbeidsvoorwaarden

Wij zoeken iemand die op vaste tijden kan werken maar daarnaast flexibel inzetbaar is. Voor deze functie krijg je een contract ingeschaald in schaal 3 van de CAO Kunsteducatie.

Meer informatie

Voor meer informatie over de vacature en de arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met Carmen Stouten, coördinerend medewerker Publieksontvangst. Zij is te bereiken via c.stouten@museumschokland.nl

Solliciteren naar deze functie?

Wij verzoeken je te solliciteren vóór 8 augustus 2022. Sollicitatiegesprekken zijn gepland op maandag 15 augustus in Museum Schokland. Je kunt je sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae per e-mail sturen naar Carmen Stouten, c.stouten@museumschokland.nl