Muziek 10 t/m 99 jaar

Harp dag

Op zondag 14 april organiseert harpiste Marije Vijselaar in het Muzisch Centrum in Emmeloord een Harp Dag die in het teken zal staan van de Schotse harp. Niemand minder dan Rachel Hair zal deze dag workshops geven!

De dag ziet er als volgt uit:

11.00 – 13.00 uur Workshop Rachel Hair (advanced)
13.15 – 14.15 uur Ensemble workshop Marije Vijselaar elk niveau (gratis)
14.30 – 16.30 uur Workshop Rachel Hair beginner (intermediate)

Workshops Rachel Hair
In Rachel’s workshops worden een aantal (Schotse) tunes op het oor aangeleerd. Mooie langzame airs, tezamen met vingervlugge jigs en reels als nieuwe aanvulling op je bestaande repertoire. De arrangementen worden in lagen aangeleerd waardoor zowel de meer ontwikkelde speler als een beginnende harpist beiden meer dan genoeg aan hun trekken komen!

Het leren van de tunes op gehoor in de Schotse traditie zorgt ervoor dat de tune sneller in je motorisch geheugen opgenomen wordt en dit een uitdagend alternatief biedt op het van blad lezen. Bladmuziek wordt uitgedeeld aan het einde van de workshop en uiteraard zijn opname apparaten welkom.

Let op, de workshops zijn engelstalig.

Ensemble workshop Marije Vijselaar
Voor iedere harpist is er de mogelijkheid om mee te spelen met de samenspel workshop voor multi-level ensemble. De muziek wordt van tevoren naar je verzonden (eind maart) zodat je het kan voorbereiden. Aan deze workshop zijn geen kosten verbonden.

Aanvullende informatie

  • Voor de workshops zul je je eigen harp mee moeten nemen.
  • Muziekstandaards en stoelen zijn aanwezig op de muziekschool. Zorg ervoor dat je harp is gestemd op 440 hz.
  • Grove niveau indicatie: ‘Intermediate’ 3 t/m 7 jaar les (je kan een drieklank spelen, eenvoudige melodie en dat combineren) en ‘Advanced’ 8+ jaar les (je bent handig met akkoorden, toonladder figuurtjes het spelen met beide handen en alle vingers).
  • Vanaf 10.30 uur ben je welkom zodat we om 11.00 uur kunnen beginnen met de workshop Advanced.
  • Neem zelf lunch mee.  Koffie/thee/limonade en een koekje wordt verzorgd door het Muzisch Centrum.

 

Marije Vijselaar

Ik heb harp gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam waar ik zowel de Bachelor als Master opleiding heb gevolgd. Al vroeg tijdens mijn opleiding ben ik gaan lesgeven, jarenlang heb ik les gegeven aan de Muziekschool Heemskerk en Gerard Boedijn in Hoorn. Naast mijn lesgeef praktijk ben ik ook actief als freelance harpiste en speel ik in allerlei kamermuziek bezettingen, orkesten en begeleid ik koren en speel ik solo. De diversiteit van mijn werk zorgt ervoor dat ik een zo breed mogelijk opgeleidde harpiste kan zijn.

In mijn lessen besteed ik veel aandacht aan het ontwikkelen van een muzikale persoonlijkheid. Het blijft voor mij een grote uitdaging om mijn leerlingen van jong tot oud te blijven stimuleren. Ik besteed aandacht aan een technische basis zodat je muzikaal alle kanten op kan; klassiek, folk, pop het kan allemaal op de harp!