Muziek 18 t/m 70 jaar

Harp Dag

Op zondag 15 oktober organiseert harpiste Marije Vijselaar op het ‘Muzisch Centrum’ in Emmeloord een harp dag die in het teken zal staan van de Schotse harp. Niemand minder dan Rachel Hair zal deze dag workshops en een concert geven!

In Rachel’s workshops worden een aantal (Schotse) tunes op het oor aangeleerd. Mooie langzame airs, tezamen met vingervlugge jigs en reels als nieuwe aanvulling op je bestaande repertoire. De arrangementen worden in lagen aangeleerd waardoor zowel de meer ontwikkelde speler als een beginnende harpist beide meer dan genoeg aan hun trekken komen!

De dag ziet er als volgt uit:

11.30 – 12.45 Workshop Rachel Hair intermediate/advanced

13.15 – 14.15 Ensemble workshop Marije Vijselaar elk niveau (gratis)

14.30 – 15.15 Concert Rachel Hair Theaterzaal 

15.45 – 17.00 Workshop Rachel Hair beginner/intermediate

 

Ensemble workshop Marije Vijselaar
Voor iedere harpist om aan mee te spelen, Rachel heeft twee stukken voor deze workshop gearrangeerd voor multi-level ensemble. De muziek wordt van tevoren naar je verzonden (eind september) zodat je het kan voorbereiden.

Aanvullende informatie
Voor de workshops zul je je eigen harp mee moeten nemen. Muziekstandaards en stoelen zijn aanwezig op de muziekschool. Zorg ervoor dat je harp is gestemd op 440 hz. Vanaf 11 uur ben je welkom zodat we om 11.30 uur kunnen beginnen met de workshops.

Niveau indicatie
Beginner/intermediate 1 t/m 4 jaar les (je kan een drieklank spelen, eenvoudige melodie en dat combineren).
Intermediate/advanced 5+ jaar les (je bent handig met akkoorden, toonladder figuurtjes het spelen met beide handen en alle vingers).

Kosten
Workshop Rachel Hair, inclusief concert €25,00 p.p.
Los concertkaartje €5,00 p.p. (vooraf reserveren via info@muzischcentrum.nl, afhalen en betaling bij de receptie van het Muzisch Centrum)
Ensemble workshop Marije Vijselaar is gratis entree.

 

Marije Vijselaar

Ik heb harp gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam waar ik zowel de Bachelor als Master opleiding heb gevolgd. Al vroeg tijdens mijn opleiding ben ik gaan lesgeven, jarenlang heb ik les gegeven aan de Muziekschool Heemskerk en Gerard Boedijn in Hoorn. Naast mijn lesgeef praktijk ben ik ook actief als freelance harpiste en speel ik in allerlei kamermuziek bezettingen, orkesten en begeleid ik koren en speel ik solo. De diversiteit van mijn werk zorgt ervoor dat ik een zo breed mogelijk opgeleidde harpiste kan zijn.

In mijn lessen besteed ik veel aandacht aan het ontwikkelen van een muzikale persoonlijkheid. Het blijft voor mij een grote uitdaging om mijn leerlingen van jong tot oud te blijven stimuleren. Ik besteed aandacht aan een technische basis zodat je muzikaal alle kanten op kan; klassiek, folk, pop het kan allemaal op de harp!