Beeldend 5 t/m 8 jaar

Kinderatelier (5 t/m 8 jaar)

Hou jij er ook zo van om dingen te maken met je handen? Het liefst met zoveel mogelijk mooie materialen, kleuren, fantasie en plezier? Dan is dit kinderatelier echt iets voor jou! We gaan tekenen, schilderen, kleien, bouwen en ontdekken! Doe je ook mee? Je krijgt les van twee docenten die je meenemen om kunst te ontdekken op een manier die bij jou past.

Aantal lessen: 12 lessen
Lesdag: woensdag 16.00-17.15 uur
Start: 7 februari 2024
Prijs: € 95
Locatie: Muzisch Centrum

Docente Rachel Onstwedder geeft les 1 t/m 6 en Hester Kornelis les 7 t/m 12.

LET OP: Deze cursus heeft het maximale aantal deelnemers bereikt en heeft wachtlijst.

Hester Kornelis

Ik ben afgestudeerd aan de opleidingen Leraar Handvaardigheid en de Nederlandse Keramiekopleiding. Al ruim 20 jaar geef ik met plezier les op een middelbare school. Daar geef ik het vak Kunstvakken. Daarnaast ben ik beeldend kunstenaar. Ik exposeer door het gehele land. Ook maak ik producten voor de markt. Deze zijn vooral gemaakt van Keramiek, soms in combinatie met hout.

Ik verzorg de Keramieklessen bij het Muzisch Centrum. Zowel voor volwassenen als voor kinderen. Dit is voor mij iedere week een feest. Zo leuk om je kennis over te kunnen dragen en mooie werkstukken te maken. Achter de draaischijf of door middel van handvormen. Het kan allebei!

Inge Scharink

Hi, mijn naam is Inge Scharink en ik geef samen met Hester de cursus kinderatelier.

Ik ben afgestudeerd aan de kunstacademie Minerva waarna ik 20 jaar heb gewerkt als creatief bij twee kinder- en jongeren communicatiebureaus. Ook heb ik de flex PABO afgerond, een opleiding die gericht is vakoverstijgend onderwijs met veel ruimte voor creativiteit en ontwikkeling.

Daarnaast ben ik zelfstandig kunstenaar, je kunt een kijkje nemen op mijn insta: lievelievelinge. Ik werk het liefst met keramiek, porselein en edelmetalen. Thema’s die vaak terugkomen in mijn werk zijn natuur, dieren, vooruitgang (en wat is dat?).

Als leerkracht combineer ik mijn ervaring in communicatie (een boodschap overbrengen en zorgen dat deze beklijft) en mijn creativiteit om inspirerende lessen te geven. Lessen die kinderen uitdagen om zelfstandig na te denken en keuzes te maken, om ze te laten ontdekken wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden.