Beeldend 10 t/m 18 jaar

Tieneratelier handvaardigheid en tekenen & schilderen

Bij deze cursus word je flink uitgedaagd om al je talenten in te zetten en te ontwikkelen. Je gaat zowel met handvaardigheid als met tekenen en schilderen aan de slag. Voor je het weet ben je op weg om een illustrator, kunstenaar of beeldhouwer te worden! Twee docenten nemen je mee in de wereld van vormgeving en kunst. Je doet, leert en hebt plezier tegelijkertijd. Vergeet je je creaties niet te delen via je socials?

Deze cursus is ook interessant als je erover nadenkt om een opleiding aan de kunstacademie (of een andere creatieve opleiding) te gaan doen. Een mooie manier om te ontdekken wat je in je hebt!

Aantal lessen: 12 lessen
Lesdag: maandag 16.15-17.45 uur
Start: 12 februari 2024
Prijs: € 152
Locatie: Muzisch Centrum

Docente Hester Kornelis geeft les 1 t/m 6 en Myriam Keizer les 7 t/m 12.

Hester Kornelis

Ik ben afgestudeerd aan de opleidingen Leraar Handvaardigheid en de Nederlandse Keramiekopleiding. Al ruim 20 jaar geef ik met plezier les op een middelbare school. Daar geef ik het vak Kunstvakken. Daarnaast ben ik beeldend kunstenaar. Ik exposeer door het gehele land. Ook maak ik producten voor de markt. Deze zijn vooral gemaakt van Keramiek, soms in combinatie met hout.

Ik verzorg de Keramieklessen bij het Muzisch Centrum. Zowel voor volwassenen als voor kinderen. Dit is voor mij iedere week een feest. Zo leuk om je kennis over te kunnen dragen en mooie werkstukken te maken. Achter de draaischijf of door middel van handvormen. Het kan allebei!

Myriam Keijzer

Ik ben in 2015 afgestudeerd aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Sindsdien illustreer en schilder ik voor uiteenlopende klanten onder de naam Studio Zomaar Zon en geef ik beeldende lessen. De naam van de studio komt voort uit mijn voornemen om de goede dingen te willen zien en belichten. Zoals ze bij IKEA zeggen: “aandacht maakt alles mooier”. Het leukste vind ik om verhalen te vertellen met beeld. Tijdens het schilderen ben ik continu aan het ontdekken wat voor schilderij ik aan het maken ben en wat ik wil vertellen. Dat maakt het proces van het schilderen zo spannend en leuk. Dit proces aangaan met cursisten vind ik erg inspirerend. Samen kijken naar de keuzes in compositie, kleurgebruik, licht en verhaal. Verhaal laat jouw beeld spreken. Net als plezier in het maken. Dat zie je altijd terug in het eindresultaat en dat is heerlijk om te zien.