Beeldend Groep5-6Groep7-8

Professoren in het bos

In het Waterloopbos bij Kraggenburg (Noordoostpolder) deden ingenieurs en waterbouwkundigen onderzoek naar kustverdediging, waterlopen en havens. Van 1954 tot 1996 was hier het Waterloopkundig Laboratorium gevestigd. Om hun ideeën te testen bouwden ze allerlei modellen. Nu is het Waterloopbos een rijksmonument, eigenlijk een soort openluchtmuseum voor de wetenschap.

In deze module maak je kennis met de professoren in het bos en beleef je tijdens een theaterworkshop het gevaar van de stijgende zeewaterspiegel. Tijdens de beeldende les maak en test je een zelf ontworpen drijver in een schaalmodel. Daarna is het extra leuk om door het Waterloopbos te wandelen en de schaalmodellen in levenden lijve te zien.

Het lesmateriaal bevat een route met opdrachten (1 uur of langer naar eigen inzicht) langs een aantal schaalmodellen uit de module. De wandeling in het bos kan aansluitend aan de beeldende workshop plaatsvinden.

Ontdek de culturele hotspots in Flevoland. CultuurPlus scholen kunnen op pad met de CultuurBus Flevoland.

‘Professoren in het bos’ is bedoeld voor leerlingen van groep 6-8.
Prijs: € 220. Max. 25 leerlingen per groep.
Duur: voorbereidende les in de klas (door leerkracht) 1 uur, theaterworkshop in de klas (door vakdocent) 1 uur, beeldende workshop in het Muzisch Centrum 1,5 uur en wandelroute (door leerkracht) 1 uur.

Locatie: Waterloopbos bij Kraggenburg.

Docent: nader te bepalen