Programma Muziek in het Portiek

1. De Pitch
Bij de familie van Dijk, Boomkensdiep 8
12:30 – 13:40 – 14:50 uur

“De Pitch”  speelt een repertoire van Daniel Lohues tot Johnny Cash en van Americana tot Nederlandstalig. Kortom u mag van ons een gevarieerd aanbod verwachten van nieuwe en oude nummers.

 

2. Footloose
Bij de familie van der Belt, Baronielaan 18
13:05 – 14:15 – 15:25 uur

Een band van een enthousiaste club jonge muzikanten ontstaan in het muzisch Centrum met een aanstekelijk repertoire van frisse hedendaagse popsongs.

3. Twee Tinten Grijs
Bij de familie Ströbaum, Wieringermeer 23
13:40 – 14:50 – 16:00 uur

Henri en Wiebe zijn alweer zo’n 8 jaar bij elkaar en hebben een prachtig veelzijdig Nederlandstalig repertoire over echtscheidingen, oud worden, mantelzorg en (ja gezellig) de dood.

4. Arie Claassen
Bij de familie Claassen, Terschelling 5
12:30 – 13:40 – 14:50 uur

Arie Claassen is een gepassioneerde muzikant met heel veel jaren muziekervaring en geen onbekende in de polder. Hij heeft een uitgebreid repertoire en begeleidt zichzelf met gitaar en mondharmonica. Ditmaal een exclusief huiskamerconcert in de intieme en vertrouwde eigen omgeving. Daarnaast speelt Arie voor groot en klein publiek op recepties, bedrijfsfeesten, tuinfeesten, BBQ’s, trouwerijen, verjaardagen, feestelijke openingen, maar ook in restaurants, op terrassen of zomaar op een gezellige avond met vrienden. Je kunt het zo gek niet bedenken.

5. De verhalentuin
Bij de familie Pals, Wierden 1
13:05 – 14:15 – 15:25 uur

Karin Pals-Schilder houdt van Grieks mythologische beelden en verhalen. Zij heeft een cursus storytelling gedaan bij Mezrab in Amsterdam en wil graag dat bezoekers  de beelden in haar tuin komen bekijken en samen besluiten welk mythologische verhaal zij willen horen.

6. Azara en Leopold
Bij de familie Backx, De Betuwe 21
13:40 – 14:50 – 16:00 uur

Azara Mingo en Leopold Kuipers vormen samen een muzikaal duo. Met haar donkere stem en de poëtische liedjes die Azara zingt in combinatie met de pianobegeleiding van Leopold weten zij moeiteloos de aandacht vast te houden en tegelijk te ontroeren. Het repertoire bestaat veelal uit Nederlandstalige liedjes, denk aan Frank Boeijen, Stef Bos, Willeke Alberti en Liesbeth List. Ook Soul, Gospel en Negro Spirituals schuwen zij niet.

7. Johannes & Johan
Bij de familie Loof, Eemsstraat 26
12:30 – 13:40 – 14:50 uur

Johannes Dopmeijer en Johan Kruizinga spelen eigen muziek en covers van o.a. James Taylor, Neil Young, CSN&Y.

Al jaren spelen ze samen en ook apart in andere duo’s en bands. De twee stemmen vullen elkaar naadloos aan. Onlangs bracht Johannes zijn nieuwe album “Behind An Ocean Of Time” uit en het duo zal zeker een aantal nummers van dit album ten gehore brengen. In Emmeloord en in de NOP is Johannes zeker geen onbekende, hij speelde jarenlang met zijn broers in de band Still Young, Double Dop, en andere polderformaties.

Ook Johan is inmiddels geen onbekende meer in de NOP, speelde er met het trio BALD! en solo al op menig feest. Ze zien er naar uit om tijdens “Muziek in het Portiek” veel muziek-liefhebbers te ontmoeten en er een mooi muzikaal feest van te maken.

8. Koor Klein Feestje
bij de familie Warmolts, Maasstraat 4
13:05 – 14:15 – 15:25 uur

Het gezelligheidskoor “Klein Feestje” uit Espel is een gemengd koor met 20 enthousiaste iets oudere leden. Zing gezellig mee met hun vlotte voornamelijk Nederlandstalige muziek.

9. Pants & Sizes
Bij de familie Bouma, Fjord 37
13:40 – 14:50 – 16:00 uur

Ouderwets genieten van rock- en popnummers. Een vernieuwd repertoire en natuurlijk ouderwets rocken. Wij zijn Pants & Sizes en zien jou graag bij Muziek in het Portiek in Emmeloord. Dit wil je niet missen.

10. De band VRIJ
Bij de kerk Pro Rege, Revelsant 86
12:30 – 13:40 – 14:50 uur

De band “VRIJ” bestaat inmiddels alweer 15 jaar en brengt door middel van muziek en zang een boodschap van hoop, liefde en vreugde. De band heeft haar oorsprong in de NGK Pro Rege Emmeloord en treedt regelmatig op in o.a. (jeugd) diensten in verschillende kerken, op kerstmarkten, tijdens tentdiensten zoals bijvoorbeeld het Pieper Festival en organiseert daarnaast ook zelf concerten.
VRIJ staat voor Very Rich In Jesus.

11. No Pictures
Bij Philadelphia, Kometenlaan 8
13:05 – 14:15 – 15:25 uur

Bij toeval ontdekten ze dat ze dezelfde smaak en passie voor muziek hebben en al snel was de afspraak gemaakt om eens wat te proberen in enkele jamsessies. Naast nummers uit de jaren zeventig, tachtig en negentig zullen er ook enkele gedichten worden voorgedragen.

12. Koor Nat Zat
Bij Philadelphia, Scandinaviëlaan  35
13:40 – 14:50 – 16:00 uur

Op 16 juni 2006 is “NATZAT” uit Tollebeek van start gegaan.
Het was en is nog steeds de bedoeling dat er gezongen wordt met een hoog “gezelligheidsgehalte”.

Men telt 25 koorleden, 9 vrouwen en 16 mannen.  De naam heeft alles te maken met het feit dat Tollebeek, de standplaats van het koor, gelegen is in het diepste gedeelte van de Noordoostpolder, het zgn. “putje van de polder”. Tollebeek ligt 6 meter onder zeeniveau waardoor de waterhuishouding in en rondom het dorp altijd een actueel thema is.

In 1998 heeft Tollebeek te maken gehad met ernstige wateroverlast en zelfs ondergelopen gedeeltes in en rondom Tollebeek. Koningin Beatrix is nog op bezoek geweest om zich op de hoogte te stellen van de ernst van de situatie. Uit dit hele gebeuren is de naam ontstaan.

13. Out of the Box
Bij de familie Berman, Zeeasterstraat 30
12:30 – 13:40 – 14:50 uur

Theatergezelschap “Out of the Box”, speelt op de voor haar bekende manier met muziek, taal en visuele grappen. Hiermee geven ze deze keer een originele kijk op het bos: Out of the Bos.

14. Moustache
Bij het Hof van Smeden, Smeden 5
13:05 – 14:15 – 15:25 uur

De broers Henk en Guus Swillens. Henk zingt en speelt accordeon, gitaar, ukelele en banjo. Guus zingt en speelt contrabas en hobo. Muziekstijl is dixie jaren 30, Ierse liedjes en eigen werk. Van muzikale pubers tot grijze muzikale zij-instromers.

 15. Diversen
Bij familie Stienstra, Peppelsteijn, Peppellaan 14
13:40 – 14:50 – 16:00 uur

Bij Peppelsteijn hebben ze 5 à 6 concerten per jaar in hun huiskamer. Zij bieden podium aan jonge, getalenteerde muziekstudenten om te ervaren hoe het is om op te treden. Klassieke Concerten, Kleinkunst-Café en Amateur Concert. Bij Muziek in het Portiek bieden zij een greep uit het Amateurconcert programma.

16. Het Kerkcombo
Kerk De Hoeksteen, Nagelerstraat 1
12:30 – 13:40 – 14:50 uur

Een enthousiast groepje, muzikanten en zangers, zal Christelijke liederen ten gehore brengen. Variërend van traditioneel tot eigentijds. Kom en laat je inspireren door de klanken van de muziek bij de Christelijke Gereformeerde Kerk De Hoeksteen.

17. Koor Cantabilé
Bij Triade Vitree, Noordzijde 5
13:05 – 14:15 – 15:25 uur

Cantabilé is een koor met 51 leden, die afkomstig zijn uit alle dorpen van de Noordoostpolder in de provincie Flevoland. Het koor heeft voor het eerst gezongen op 4 februari 1991 en dit jaar bestaan zij 33 jaar. Het is een middenkoor met een breed liturgisch en wereldlijk repertoire. Gevoed door alles wat zij in hun leven meemaken, zijn we gegroeid tot wat we nu zijn. We blijven in ontwikkeling, net zoals het leven zelf. Het harde werken tijdens repetities en optredens, wordt altijd afgesloten met een gezellige nazit. Men maakt gebruik van elkaars talenten als het gaat om organisatie, regie, presentatie, podiumbouw, kledingkeuze, repertoirekeuze, enz.

18. Guitars & Voices
Fam. Stolwijk, Blocq van Kuffelenlaan 4
12:30 – 13:40 – 14:50 uur

Ze bestaan al meer dan 20 jaar. Weliswaar in verschillende samenstellingen, maar het plezier om met elkaar muziek te maken blijft. De vier leden komen allen uit Blokzijl en het repertoire bestaat in hoofdzaak uit (pop)muziek uit de jaren ’70 en ’80. De nummers zijn voorzien van een eigen arrangement.

19. Brothers in Blues
Bij de familie Schilder,
Kloppenburgstraat 7
12:30 – 13:40 – 14:50 uur

Lekkere blues-klanken uit bas, gitaar, mondharmonica en lapsteel aangekleed met vrije zang. De Brothers brengen een mix van oude stukken en nieuw eigen werk; altijd met improvisatie. Beleef het mee met de Brothers in Blues en laat je inspireren door de gospel.

20. Scrambled
Buurthuis De Golfslag, Smedingplein 2
13:05 – 14:15 – 15:25 uur

Dit is een pas begonnen band met nu al een groot repertoire. Van Anouk tot Eagles en via Maneskin weer terug. De zangeressen kunnen behalve mooi zingen ook nog andere instrumenten spelen, dus kom kijken en laat je verrassen. De band heeft haar thuishaven in het Muzisch Centrum.

21. Nikita
Buurthuis De Zuidert, Markenstraat 4
13:40 – 14:50 – 16:00 uur

Nikita Miroshnikov, (25 jaar) is een tenor uit Tomsk (Siberië, Rusland). Hij studeerde in 2022 af als operazanger aan de Tomsk State University en was van augustus 2022 tot januari 2024 de belangrijkste tenor-solist van het Seversk Muziektheater. Zijn eerste theatergezelschap was Lensky in “Eugene Onegin” van Tsjaikovski. Nikita is ook schrijver en dichter (hij had vier internationaal gepubliceerde boeken, maar die waren allemaal verboden in Rusland vanwege LGBT- en anti-oorlogspropaganda). Nikita componeerde ook muziek voor tien dramatische spektakels en een heleboel andere muziek (voor orkest, orgel, zang en piano enz.). In zijn stad stond Nikita ook bekend als filantroop. Hij gaf veel concerten en maakte veel projecten voor verschillende kinderstichtingen. In januari 2024 werden hij en zijn partner gedwongen Rusland te verlaten in een zaak om zichzelf te beschermen tegen gevangenisstraf en vervolging omdat ze publieke LGBT-personen waren. Tegenwoordig gaat Nikita zijn boek publiceren en een nieuw boek schrijven. Zijn droom is om weer voor mensen te creëren en te zingen.

22. Henk Smit – KOMT TE VERVALLEN –
Talmahof, Genemuidenstraat 6
12:30 – 13:40 – 14:50 uur

 

23. Publiners
Buurthuis Espelervaart, Atlantischestraat 18
16:35 uur

De muzikale nazit wordt dit jaar verzorgd door De Pub-liners; waarschijnlijk de enige Ierse Folk Dubliners tributeband (just the songs) van Nederland. Zij komen uit de Noordoostpolder en Flevoland. De Pub-liners brengen prachtige pubsongs en ballades over haat en liefde, oorlog en vrede alsmede over de rampzalige omstandigheden onder het vroegere Engelse juk in Ierland.

Kom nog even napraten met een drankje en natuurlijk onze beroemde borrelnootjes!