De workshop vindt plaats in het Muzisch Centrum (45 minuten). Prijs: € 99.

Het concert vindt plaats bij het Muzisch Centrum op 20 oktober 2023 om 10.00 uur. Prijs: € 8 per leerling.

De Dansdag vindt plaats bij Danscentrum Artistique. Prijs: € 550 (basisprijs voor 4 groepen / + € 110 voor elke extra groep).

In de klas kun je met de 1e les van de module ‘Leven op de klei‘ de verbeelding over de prehistorie aanwakkeren. En kom na afloop Museum Schokland nog eens bezoeken om de prehistorische vondsten in het echt te bekijken.

 

De Cultuureducatiedagen vinden plaats van 20 september t/m 3 oktober 2023 (’s ochtends) in de Gesteentetuin op Schokland. Het project is bedoeld voor leerlingen van groep 5-6. Prijs: € 3 per leerling.

Inschrijven
Inschrijven graag voor 9 juni 2023 via Planned Culture of door een mail te sturen naar m.sierat@muzischcentrum.nl o.v.v. cultuureducatiedagen 2023. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus wacht niet te lang… vol is vol!

Lesmateriaal
Voorafgaand aan de Instrumentenestafette sturen wij de deelnemende klassen materiaal ter voorbereiding toe. Je maakt in de klas je eigen instrument, doet een luister- en kleurspel met een aantal instrumenten en leert alvast het refrein van het Estafettelied.

Tijdens de Instrumentenestafette leer je in estafettevorm ieder instrument kennen. Neem je zelfgemaakte instrument mee naar Cultuurbedrijf Noordoostpolder en zing en speel mee met het Estafettelied!

Praktische informatie
De Instrumentenestafette is op dinsdag 4 en 11 oktober 2022 van 9.00-11.45 uur. De Instrumentenestafette is bedoeld voor leerlingen van groep 4-8 en vindt plaats bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder (Eut de Kunst Urk verzorgt de Instrumentenestafette op Urk voor Urker scholen).
Prijs: € 2,50 per leerling.

Inschrijven
Voor inschrijven mail je naar m.hendriks@muzischcentrum.nl o.v.v. instrumentenestafette 2022 met de volgende gegevens:
– Naam school en contactpersoon
– Groep(en) met per groep het aantal leerlingen
– Voorkeur voor dag indien van toepassing
Inschrijven kan tot uiterlijk 1 juli 2022.

Leerdoel
Deze activiteit sluit aan bij één van de leerdoelen uit de leerlijn muziek: het leren kennen van namen en speelwijzen van schoolinstrumentarium en enkele veel voorkomende klassieke en popinstrumenten.