Erfgoed Groep5-6Groep7-8

Prehistorie: Leven op de klei

Wie waren deze geheimzinnige bewoners van Schokland? Hoe bouwden ze hun huizen en hoe kwamen ze aan eten? Dit leer je door het maken van een potjesarchief. Dat komt tot leven tijdens de workshop in het museum, waar je een prehistorisch dorp maakt met natuurlijk materiaal.

Met deze module maak je een heuse sprong terug in de tijd. Je leert de mensen kennen die ooit op Schokland of directe omgeving woonden. Hoe zagen ze eruit, wat deden ze in hun dagelijks leven, welke gevaren moesten ze trotseren en wat waren hun specifieke gewoontes? Geschiedenis wordt op een creatieve manier verbonden met lokaal erfgoed.

Deze module bestaat uit 3 lessen: een voorbereidende les (door de leerkracht op school), een excursieworkshop (1,5 uur door een vakdocent op Schokland) en een verdiepende les (door de leerkracht op school).

Bij de module hoort een lesbrief met aanvullend lesmateriaal en PowerPoints. De contactpersoon van de school ontvangt 4 weken voor de excursiedatum een herinneringsmail met vermelding van de downloadsite.

Prijs module: € 121.

 

Docent: vakdocent beeldend