vr. 09 feb. 2024

Harp dag

Op zondag 14 april organiseert het Muzisch Centrum onder leiding van harpdocente Marije Vijselaar een Harp dag die in het teken zal staan van de Schotse harp. Niemand minder dan Rachel Hair zal deze dag workshops en een concert geven!

Rachel Hair
Rachel Hair is een van de meest prominente harpisten van haar generatie in de traditionele Schotse muziek scene. Zij reist over de heel wereld om zowel concerten als workshops te geven op harp festivals in de USA, Nieuw-Zeeland, Japan, Rusland, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Duitsland en uiteraard Schotland! Inmiddels heeft zij al 5 albums op haar naam staan waarvan de laatste ‘Sparks’ is opgenomen met haar collega gitarist Ron Jappy. Rachel geeft les aan ‘Scotland’s National Centre of Excellence in Music’ aan de Douglas Academy en iedere maand reist zij af naar ‘Isle of Man’ om daar les te geven.

Workshops
In Rachel’s workshops worden een aantal (Schotse) tunes op het oor aangeleerd. Mooie langzame airs, tezamen met vingervlugge jigs en reels als nieuwe aanvulling op je bestaande repertoire. De arrangementen worden in lagen aangeleerd waardoor zowel de meer ontwikkelde speler als een beginnende harpist beiden meer dan genoeg aan hun trekken komen! Het leren van de tunes op gehoor in de Schotse traditie zorgt ervoor dat de tune sneller in je motorisch geheugen opgenomen wordt en dit een uitdagend alternatief biedt op het van blad lezen. Bladmuziek wordt uitgedeeld aan het einde van de workshop en uiteraard zijn opname apparaten welkom.

Voor inschrijven en het volledige programma kijk je op:
https://muzischcentrum.nl/cursus/harp-dag/