Muziek 4 t/m 99 jaar

Proefles viool

Wil je viool leren spelen, maar twijfel je nog of dit instrument goed bij jou past? Kom kennismaken met dit instrument. Je krijgt vrijblijvend één gratis les om de viool uit te proberen en kennis te maken met de docent. Een mooie gelegenheid om te ervaren of je er enthousiast van wordt. De lesdag en -tijd worden in overleg vastgesteld.

Aantal lessen: 1 les
Lesdag: in overleg
Start: in overleg
Prijs: gratis
Locatie: Muzisch Centrum

Ben je na de proefles enthousiast en wil je door? Dan is er de mogelijkheid om 6 lessen viool op proef te nemen, zodat je kan ervaren of het instrument écht bij je past.

Iria Alvarez

Iria F. Rodríguez Álvarez is een professionele violist, opgeleid in de klassieke tradities. Zij is afgestudeerd aan het Conservatorium van Oviedo in het vak viool en kreeg daar les van twee violisten van de “Moscow Virtuosi”, Gaiane Poggossova en Arcadi Futer. Tijdens haar studie heeft zij ook les gekregen van Andrei Mijlin en Yuri Pissarevsky. Na haar afstuderen heeft zij haar vioolstudie aangevuld met een masteropleiding Geschiedenis en Wetenschap van Muziek en met een master Vioolspeler en Muzikaal Onderzoeker onder begeleiding van Ilya Grubert aan de Internationale Universiteit van Valencia. De afgelopen 14 jaar speelde zij eerste viool bij Xera, World Music band. Naast het uitvoerende werk als violiste heeft Iria vioolles gegeven aan leerlingen van alle leeftijden totdat zij naar Nederland is vertrokken.

Iria kijkt er met veel enthousiasme naar uit om in het Muzisch Centrum haar viool expertise te kunnen overbrengen en samen met de leerlingen van de muziek te genieten.